Tirsdag formiddag ble 3. løp i Norges cupene i sprint orientering arrangert på Ammerud, nordøst i Oslo. Løp var også granskningsløp foran kommende VC runde i Finland. I ettermiddag skal nyvinningen Rerun prøves ut.

I herreklassen var det junioren ) Kasper Fosser, Heming, som utklasset konkurrentene i den 2,6 km lange løypen brukte han 15,17 min og var da hele 37 sek foran Øystein Kvaal Østerbø, Bækkelaget. 3. plassen ble delt mellom Jon Aukrust Osmoen, Nydalen og Dag Blandkjenn, Kristiansand, de var 58 sek bak Fosser.

I dameklassen ble det to Nydalsløpere på toppen, Silje Ekroll Jahren vant den 2,4 km lange løype med tiden 15,11 min og var da 6 sek foran Anne Johanne Lind Nørbech. På 3. plass fulgte Kristine Fjellanger, Varegg, hun var 53 sek bak Jahren i mål.