BislettGames-logo.jpgI flere år har Oslo Bislett Games satset på en grønn og miljøvennlig profil. I år satser de også ungt. Anført av vår egen 18-årige Jakob Ingebrigtsen vil flere tenåringer definitivt være med å sette sitt preg på årets stevne.

- Vi må investere i ungdommen.
- De er jo fremtiden for friidretten, sier stevnedirektør Steinar Hoen.

Jakob har jo allerede gjort seg bemerket med tre EM-gull i seniorklassen; to i Berlin sist sommer og ett under innendørs-EM i Glasgow sist vinter. Men både Jakob og trenerpappa Gjert har nok sett frem til at 18-åringen nå er ferdig med videregående skole og kan konsentrere seg fullt og helt om friidretten. På den avsluttende drømmemilen, den mest legendariske av alle Bislett-øvelser, vil han også møte mellombror Filip samt det beste verden for øvrig kan by på.

En annen nordisk stjerne som gjør sin Diamond League-debut for sesongen på Bislett er den svenske 19-åringen Mondo Duplantis. Europamesteren fra Berlin, og verdensrekordholderen i stav for junior med 6.05, er den eneste som så langt denne sesongen har hoppet 6.00. I denne øvelsen får vi også med to norske ungdomsprofiler. Sondre Guttormsen, som fyller 20 år 1. juni, fikk sitt store gjennombrudd sist sesong med 5.75, norsk rekord og sjetteplass i Berlin-EM. Og i tillegg har Hoen funnet plass til fjorårets europamester i 18-årsklassen, Pål Haugen Lillefosse.

Når vi også er inne på unge fremadstormende norske utøvere; i den nasjonale forøvelsen på 100 meter hekk for kvinner vil vår andre europamester i 18-årsklassen fra Györ i fjor, Martine Hjørnevik vise seg frem. Internasjonalt er det også knyttet stor interesse til den 19-årige amerikanske superstjernen Sydney McLaughlin, som gjør sin Diamond League-debut på 400 meter hekk i Oslo. McLaughlin er i verdenstoppen både på 200 meter, 400 meter og 400 meter hekk. Sist lørdag ble hun nummer to på 400 meter uten hekker under Diamond League-stevnet i Shanghai, og hun er pr dato nummer to i verden på 400 meter hekk.

- Vi gleder oss enormt til å vise frem et så stort knippe av de ungdommene som garantert vil prege internasjonal friidrett de neste ti årene, sier Hoen.

Se også: Rabatterte Bislett Games-billetter til Kondismedlemmer

broedrene_Ingebrigtsen.jpg