Kong Vinter gjorde comeback da IL Fram arrangerte Forbordsfjellet Opp i snøvær 28. mai. Kondis’ utsendte i Stjørdal, Christian Prestegård, melder om en frisk opptur, spesielt de siste 200 høydemetrene i det 4,8 km lange motbakkeløpet med 490 meter stigning fra Skatval Kirke til toppen av Forbodsfjellet 590 moh. Regnværet gikk der over i snøvær med frisk vind.

Den som imponerte mest i konkurranseklassen var Chen Degen fra Team Kina Meråker i G16-18 som vant herreklassen på imponerende 22:32, bare 17 sekunder etter skiløperen Petter Eliassens rekord fra 2010. Også Berit Mogstad, Rindal IL leverte et godt løp i snøvær og motvind med vinnertiden 25:34.2  Det er 1 min 18 sek bak løyperekorden til skiløper Marthe Kristoffersen på 24:16 fra 2014.

Chen Degen i snøværet i klar ledelse. Det er jo nettopp snøen som har ført han og endre kinesere til Meråker og satsing på langrenn fram mot Vinter-OL i Beijing i 2022. (Foto: Anita Fløan)

Trimklassen skaper god stemning
Vår utsendte er spesielt imponert over deltakelsen i trimklassen med 270 i det sure vinterværet og den flotte stemningen som de laget for de 119 i konkurranseklassaen.

- Suksesskonseptet for motbakkeløpene har vært som i Forbordsfjellet Opp å starte trimklassen først slik at de er i løypen og lager flott stemning når konkurranseløperne kommer stormende oppover løypen, sier Christian. Han beskriver Forbordsfjellet Opp og Ned som en meget positiv og minnerik løpsoppleving med en flott inspirerende atmosfære. «Dette er eit løp som eg må springe minst ein gong til i sol/klarvær for å få oppleve utsynet og vidsynet frå toppen»

Her ser vi Christian flankert av de to vinnerne på premieutdelinga etter løpet.