Kondis-president Tim Bennett fikk gleden av å dele ut tre Gullsko under årets utgave av Bislett Games. To av skoene gikk til Jakob Ingebrigtsen som var fjorårets beste mannlige løper i både junior- og seniorklassen. I tillegg fikk Emma Kirkeberg Mørk overrakt gullskoen som beste kvinnelige juniorløper.

Her er begrunnelsen for tildelingen av Gullskoen i 2018: 

Emma Kirkeberg Mørk kvalifiserte seg til U18-EM og ble nummer ti på 3000 meteren der med 9.41,32. Bestetida på distansen oppnådde hun da hun vant Tyrvinglekene på 9.39,46. Hun har også UM-gull og bronse fra U20-NM på denne distansen. Men Emma Kirkeberg Mørk er nok enda bedre på lengre distanser, og under Hytteplanmila imponerte hun stort med 35.01. Hun vant også 10 kilometeren i det kuperte Lidingöloppet på sterke 37.15. I nordisk mesterskap i terrengløp var hun best av de norske juniorjentene med en fjerdeplass.

Jakob Ingebrigtsen er best i både Norge og Europa på seniornivå. Da sier det seg sjøl at han skiller seg ut blant de norske juniorene. Sandnes-løperen vant sin første gullsko allerede i 2015, som 15-åring, og nå som han har fylt 18, blir han kåra til årets beste norske juniorløper for fjerde gang på rad. Jakobs hovedbedrift som langdistanseløper var å vinne gull i senior-EM på 5000 m, men rent nivåmessig var det nok ikke stort dårligere å ta bronse i junior-VM på samme distanse i møte med meget sterke afrikanske løpere. Så må vi selvsagt også ta med at han vant sitt tredje strake gull i juniorklassen i EM terrengløp pluss at han ble norsk innendørsmester på 3000 m på pene 7.56,74.

Fjorårets beste kvinnelige seniorløper, Karoline Bjerkeli Grøvdal, og de beste veteranløperne, Nina Wavik Ytterstad og Kristen Aaby, vil få overrakt gullskoen ved en senere anledning. 

Les hele vurderingen av gullskoutmerkelsen for 2018 

Les øvrige Kondis-reportasjer fra alle mellom- og langdistanseøvelser under årets Bislett Games

Se alle våre bilder fra Bislett Games her

gullsko-jakob_D4N8537.jpgJakob Ingebrigtsen fikk gullsko både som beste mannlige juniorløper og seniorløper i 2018. (Foto: Bjørn Johannessen)

gullsko-emma-kirkeberg-mork_D4N8009.jpgEmma Kirkeberg Mørk ble kåret til årets beste kvinnelige juniorløper i 2018. (Foto: Bjørn Johannessen)