Det 10. løpet i Terrengkarusellen i Kristiansand var Hennig-Olsen løpet torsdag 13. juni. Løypa har start og mål på Grønn slette i Jegersbergterrenget. Løypa går i både lysløypa og på skogsstier i dette vakre turområdet. Hennig-Olsen Is BIL og Terrengutvalget var arrangører.

Løypene som i utgangspunktet målte 3,7 km (eller 6,2 km Milslukern) måtte legges radikalt om på grunn av mye regnvær den siste tiden, så dermed ble det utelukkende veiløping og 4,5+7,9 km. Det var 1094 deltagere inkludert 78 i barneløpet. Gjennomsnittet for de 10 første løpene i årets karusell er på 1308 deltagere.

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

Sola på hyggelig snarvisitt til store og små på Hennig-Olsen Is-løpet!

Opptakten til Terrengkarusellens familiearrangement i Jegersberg denne torsdagen ble ikke helt ideell. Mye regn de siste dagene, og især siste natten, gjorde at løypa måtte legges radikalt om, fra de lekre skogsstiene til en runde kun på grusvei. Originalløypa var nemlig et trist skue, der vann-pyttene lå tett, og røttene var sleipe og glatte. Av hensyn til løypetraséen og løpernes sikkerhet, ble dette en nødvendig avgjørelse.

Men heldigvis smilte sola til oss da vi kom til ettermiddagen. Så både barna og de voksne deltakerne fikk oppleve riktig hyggelige forhold, med tilløp til gammel god stemning rundt «uterestauranten» på Grønn slette og knausene omkring, der man kunne diskutere dagens løp, innta gratis is fra Hennig-Olsen, eller vafler og kaffe fra Forpleiningsgruppen, mens Kristiansand Postorkester underholdt.

En ivrig flokk i Barnas karusell var som alltid først ute blant løpspuljene, og ble etter målgang belønnet med medaljer (fra Utvalget), og iskrem (fra Hennig-Olsen Is). Voksenløpet fikk en oppslutning omtrent som sist torsdag. 24 løpere sesongåpnet, så tallet på ulike løpere som til nå har deltatt på minst ett av arrangementene økte til 2891. Gjennomsnittsdeltakelsen på sesongens 10 første karuselløp er nå 1307.

Målseilet og tidtagerne venter på løperne. (Foto: Marianne Scheie Humborstad)

Suveren seier til Mjåland, knepen seier til Fredriksen
Det ble suveren seier i år (som i fjor) til Trine Mjåland som vant på 17:47, foran Anne Haaland Simonsen som brukte 18:33) og Katja Lykke Tonstad på 20:28. Blant herrene var det derimot svært tett i toppen, med seier til Terje Fredriksen på 17:04, foran Eirik Birkeland  som løp på 17:05 og Tommy Bolsøy på 17:09.

Holmer-Hoven og Strøm-Olsen vant Milslukern
Færre enn vanlig (115) stilte på milslukeren denne gangen, kanskje ikke så inspirerende med så lang distanse (9,3 km) på grusvei. Trine Holmer-Hoven distanserte alle med 41:47, og vant igjen, soleklart foran Margaret Anne Heald  som brukte 47:27 og Sigrun Drangsholt  med 48:34. Hos guttene var det meget kjapp løping om seieren mellom Jørgen Solli Strøm-Olsen (36:28) og Erik Arnesen (36:33), mens Even Skuland (38:12) kom på 3. plass.

Terrengkarusellen på facebook

NB: Sommerskogsløpet, som skulle ha gått 26. juni, er flyttet til lørdag 24. august, fordi skogsarbeid har ødelagt et vitalt parti av løypa.

Neste løp i Terrengkarusellen (11):

Repstad løpet

Arrangører: Repstad BIL og Terrengutvalget
Torsdag 20. juni 13:00-19:00 - siste løp for ferien.
3,3 km (eller 9,7 km Milslukern)
Se hele innbydelsen HER

Denne flotte løypen ligger helt i vannkanten og går i nydelige naturområder rundt Kvernhusvannet ved Langenes i Søgne. Løypa og terrenget er svært så ulikt det vi ellers møter i karusellen, og deltakerne trives der. Især vil løpere som tar det som en hyggelig tur få en fin opplevelse, med utsikt over vannet langs nesten hele traséen. ​