Den tidligere BFG konstelasjonen Bjarg, Fana og Gneist står som arrangør av hoved-NM 2020. Planleggingen er i full gang og NM-komiteen har planer om å sende en liten deligasjon til årets NM på Hamar som observatører.

Dato for neste års NM er 19. -21. juni, noe som betyr at mesterskapet er høyaktuelt som kvalifiseringsstevne for samme års OL i Tokyo. Det forventes derfor at de fleste av "Norges-toppene" stiller opp og at det ikke blir spart på "kruttet" på mellom og langdistanseløp. 

_DSC9948
Under Trond Mohn Games vant Henrik Ingebrigtsen 3000 meter. Nå er ikke 3000 meter NM distanse, men vi kan fort se igjen disse utøverne på 5000 meter under NM neste år.

Norsk friidrett er i vinden som aldri før. Med profiler som brødrene Ingebrigtsen og Karsten Warholm forventes det stor publikumsinteresse rundt mesterskapet. I tillegg har Hordaland en rekke unge talenter som ønsker vise seg fram.  


Fana Stadion 2020.jpg

Oppgraderingen av Fana Stadion med 2 paralelle hoppegroper, 2 paralelle kuleringer og muligheter for å hoppe stav i alle retninger avhengig av hvor vinden kommer fra, gjør anlegget til det beste friidrettsanlegget i Norge. 

Med andre ord skulle det meste ligge til rette for to fantastikse friidrettsmesterskap de neste 2 årene.