Heidi Hestmark Smalås fra Namdal Løpeklubb vant med relativt god margin til ungjentene Malin Hoelsveen og Maria Hartz Melling. Malin Hoelsveen vant klasse 14-15 år på 17.36. Tida er den beste i Norge i denne klassen så langt i år, sekundet foran Anna Marie Nordengen Sirevåg. Maria Hartz Melling vant 16-17-årsklassen med 17.52, og det gir henne en fjerdeplass på årets statistikk.

Også mange veterankvinner løp fort, og Synøve Brox satte norsk rekord i klasse 60-64 år. Den nye rekorden er på 19.36, og hun hadde selv den gamle på 19.41, satt under Sommerløpet i Kristiansand tidligere i sommer. Nina Wavik Ytterstad leverte også et sterkt løp i klasse 55-59 år. Hun forbedra sin 7 år gamle pers med 14 sekunder da hun løp på 18.41.

I herreklassen var det bare 2 sekunder som skilte de tre beste. Ronny Losoa mangla 3 sekunder på å bryte den magiske 15-grensa, men kunne glede seg over 14 sekunders pers, til tross for at oppladningen ikke hadde vært ideell.

- Jeg har vært forkjøla i det siste og hadde ikke så store forventninger før dagens løp, fortalte Ronny til Kondis i målområdet.

- Men det har hendt før at det har gått bra når jeg ikke har vært så optimistisk før start. I dag var jeg veldig heldig som fikk så fin drahjelp av Audun Nordtveit og Martin Finne.

- Når dro du ifra?

- Jeg gikk forbi de to andre da det var 800 m igjen - mer for å hjelpe til med å holde farten opp enn for å dra ifra. Men så fikk jeg ei lita luke som jeg klarte å ta vare på, forteller den glade vinneren, som har København Halvmaraton som høstens store mål.

Av de mange gode vinnertidene i de ulike aldersklassene på herresida kan vi nevne Teodor Hansens 17.04 i klasse 12-13 år, Andreas Fjeld Halvorsens 16.45 i klasse 14-15 år, Sivert Juvens 16.20 i klasse 16-17 år, Bjørn Ivar Nilsens 15.45 i klasse 40-44 år, Kristen Aabys 16.05 i klasse 55-59 år, Ivar Andreas Sandøs 18.29 i klasse 65-69 år og Anders Aarøs 28.32 i klasse 80-84 år. Sandøs tid var en forbedring av Henning Wibetos åtte år gamle rekord med 3 sekunder.

Men Norges Raskeste 5 km er også et fint løp for de som ikke primært satser på pers og en plassering høyt oppe på statistikken. På de flate asfaltveiene i området rundt Nesbyen stasjon er det plass til enda flere enn de 134 som fullførte årets løp. Det var uansett en pen økning fra fjorårets 112.

Herreteten_4S7A0811.jpgLike før målpassering er rekkefølgen i herreklassen avgjort. Ronny Losoa vinner foran Audun Nordtveit og Martin Finne. (Foto: Jack Waitz)

Se flere bilder i Imageshop

Starten_menn_4S7A0802.jpgSlik så tetbildet i herreklassen ut etter at en halv kilometer var unnagjort. Kristen Aaby med startnummer 199 henger godt med ungdommen. (Foto: Jack Waitz)

Starten_kvinneteten_4S7A0804.jpgHeidi Hestmark Smalås som hadde tatt ledelsen i kvinneklassen, fikk følge av en stor gruppe menn. (Foto: Jack Waitz)

Synoeve_Brox_4S7A0841.jpgSynøve Brox spurter inn til norsk rekord i klasse 60-64 år. Hun forbedra sin egen rekord med 5 sekunder - til 19.36. (Foto: Jack Waitz)

Ungdomspallen_4S7A0991.jpgI de yngste klassene ble alle premiert, og her ser vi de sju spreke guttene i klasse 10-11 år. (Foto: Runar Gilberg)