- Det er like artig hver gang, smilte Kasper Fosser etter å ha avgjort junior-VM stafett i skogene utenfor Silkeborg til sin og Norges fordel.

Ut på sisteetappe var den doble juniorverdensmester fra tidligere i mesterskapet nummer 2 – snaue 10 sekunder bak Frankrike. Men etter hvert var det ikke snakk om saken:
- Da jeg passerte arena skjønte jeg at det kom til å gå veien, sa den norske ankermannen.

Til slutt ble det 2 minutter ned til Sveriges sin andreoppstilling – som var andre lag i mål. Og dermed kunne Lukas Liland og Elias Jonsson defilere over mål sammen med Fosser:
- Det kunne ikke blitt bedre enn dette, smilte førsteetappeløper Lukas Liland – som med bronse i går får med seg to medaljer hjem fra mesterskapet.

Det samme gjør Elias Jonsson – som vant sølv – bak Fosser – på langdistansen:
- Det er bra, men jeg vet samtidig at jeg har kapasitet til mer, kommenterte karen som med seier i dag i hvert fall skrev seg inn i historiebøkene.

3 gull på rad i junior-VM stafett er Elias Jonsson og Kasper Fosser alene om. Første året – i Finland – hadde de med seg Audun Heimdal på laget. I fjor var det Håvard Sandstad Eidsmo som tok seg av 1. etappe. Og i år var det Lukas Liland som innledet for gullgrossistene fra Norge.

- Det er like artig hver gang, smilte Fosser.

Med dagens gull fikk Fosser også med seg 3 gull fra årets mesterskap i Danmark (lang, mellom og stafett).

- Helt utrolig. Jeg har sett opp til løpere som Olli Ojanaho og Joey Hadorn – som har gjort det tidliere – og nå er jeg i samme selskap.

Om en liten måned skal Fosser ut i et nytt mesterskap, senior-VM på hjemmebane i Østfold. Men den nøkterne unggutten tar en ting om gangen:

- Først skal vi gjøre unna dette mesterskapet, så retter jeg blikket mot senior-VM, sa Fosser samtidig som han vente på at andrelaget skulle komme i mål.

Et lag som gjorde sine saker bra, og løp inn som 4. lag. Bak Norge 1, Sverige 2 og Frankrike. Men bare ett lag per nasjon regnes i de offisielle resultatlistene. For det norske damelaget, med lagoppstillingen Hanne Vassend, Victoria Hæstad Bjørnstad og Anine Lome, ble det 6. plass i dagens stafett. En stafett som ble vunnet av Storbritannia foran Russland og Sverige 2.

Det norske andrelaget, med laget Synne Strand, Ane Dyrkorn, Idun Kristine Felde Olaussen, løp i mål som 9. lag på den avsluttende øvelsen av årets junior-VM.

Kilde: Norsk orientering