Hedda Hynne var en av favorittene til å vinne 800 meteren i lag-EM. I slutten av juni løp hun på 2:01:61 i Polen (Pers 1:59:57 fra 2016), men i Sandnes dreide alt seg om plassering.

I det 11 kvinner store feltet la hun seg i 3. posisjon inne ved lista på 1. runden, det så veldig kontrollert ut. Midtveis på sisterunden ble det trangt i teten, men Hedda fant en åpning og kom inn på oppløpssiden i ledelse utvendig for nederlandske Renée Eykens.

3J6A1287.JPG
Hedda Hynne var den eneste av de norske mellom- og langdistanseløperne som gjemte seg bort inne ved lista, her i andre posisjon. Det er korteste vei, men litt skummelt også. (Foto: Arne Dag Myking)

På oppløpssiden holdt hun greit unna for nederlenderen og de andre konkurrentene og vant på 2:09:93, tre tidels sekund foran Eykens.

- Jeg føler at jeg har levert mange bra løp i år, sa en fornøyd løper etter målgang før hun delte ut honnør til publikum i Sandnes.

3J6A1312.JPG
Nok en norsk seier etter et bra dispoinert løp av Hedda. (Foto: Arne Dag Myking)