Både dame- og herreklassen ble avgjort etter spurtoppgjør på oppløpet i Mora. I dameklassen stod oppgjøret mellom fem ryttere. To norske og tre svenske. Og de to norske jentene klarte å krysse målstreken de nødvendige millimeterne før svenskene. Elisabeth Sveum, Kloppa Offroad knep seieren foran fjorårsvinner Hildegunn Hovdenakk, Nesset CK, mens svenske Jennie Stenerhag kom på 3. plass. Alle tre fikk tiden 3.08.41.

Sveum vant dermed Cykelvasan for første gang etter at hun i fjor debuterte i rittet med en 17. plass. For øvrig har Hovdenakk og Stenerhag  tidligere vunnet rittet henholdsvis to og fire ganger.
- Det var bare så vidt jeg klarte å henge med da tetgruppa halvveis i rittet ble redusert fra ti til fem ryttere. Siden timet jeg spurten perfekt. Det var veldig stort å vinne Cykelvasan, smilte Sveum som helga før hadde vunnet Grenserittet

I herreklassen stod oppgjøret mellom et 30-talls ryttere på oppløpet i Mora. Den beste spurteren av disse viste seg denne gangen å være Emil Lindgren. Tiden ble 2.48.41. Lindgren har hatt en lang og framgangsrik karriere med mange gull fra svenske mesterskap, internasjonale meritter og 16 år som proff. Men seier i Cykelvasan har manglet på merittlista. Som beste plassering fra tidligere har han en 2. plass i 2010. På åtte tidligere starter har han aldri vært dårligere enn 6. plass. I år kom han imidlertid helt på topp på seierspallen.

De beste norske i herreklassen ble Emil Hasund Eid, Kloppa Offroad Klubb og Sigurd Salberg Pedersen, Lillehammer Cykleklubb. Alle

Cykelvasan er Nordens størsta terrengritt og ble arrangert for første gang i 2009. Rittet ble dermed i år arrangert for 11. gang. Det var over 24 000 deltakere påmeldt, hvorav 13 000 på lørdagens hovedritt - den 90 km lange Cykelvasan mellom Sälen och Mora.