En flott kveld for løping var det i Drammen da 110 løpere tok seg opp til Landfallhytta. En god del regn tidligere på dagen gjorde enkelte deler av løypa noe glatt, men stort sett er det gode og brede grusveier hele veien opp.

Mange av skilagene i området er flittig representert og de som utmerket seg slik de har gjort de to foregående årene,var søskenparet Kirkeberg Mørk. Martin Kirkeberg Mørk kom rett fra juniorlandsslagssamling på ski i Torsby, var stinn av trening, men vant med 59 sekunder, og løp svært fort.

Lillesøster, Emma, satte ny løyperekord med hele 28 sekunder. Hun slettet sin egen løyperekord fra i fjor og har forbedret seg med 51 sekunder på to år. Emma ble nummer fem totalt uansett kjønn. En annen sterk langrennsløper er Margrethe Bergane (juniorlandslagsløper) som ble nummer to, 1.26 min bak Kirkeberg Mørk.

Sammen med raske langrennsløperne slet også mosjonistene seg opp, alle med upåklagelig innsats. Arrangøren lager en flott og proff ramme rundt løpet, og med fakler som omkranser målgangen blir det en fin opplevelse opp bakkene til Landfallhytta. Undertegnede løp også årets løp og har løpt det 7 ganger tidligere, hver gang er like spennende, vond og artig, gleder meg allerede til neste gang.

DCIM104GOPROG0036080.JPG
I og med at løpet går på kvelden blir det utfordrende å løpe og fotografere samtidig. Jeg foretrekker å slippe og løpe med speilreflekskamera, så da måtte Gopro holde denne gangen. Bildekvaliteten blir derfor ikke prima, men det gir en indikasjon på hvordan stemningen er når man nærmer seg mål. Et flott arrangement er det. (Foto: Geir Einar Flathen)

Arrangørens hjemmeside:

For noen år siden: Martin kirkeberg Mørk har hatt mange gode tider i Landfallhytta opp i flere år, her fra 2014 hvor han løp på 17.42 og ble nr. 7 totalt. Samme år vant Emma Kirkeberg Mørk løpet for første gang på sterke 19.15. (Foto: Erling Pande Braathen)