- Himmel og hav, det var nesten «nesten magisk» da mosjonsløpet «Solnedgangen» ble arrangert langs Solastranden mandag, sier Einar Søndeland i Spirit Stavanger Friidrettsklubb.

Løpet som er 5 km ble første gang arrangert i 2017 med 33 deltakere, 256 fullførte årets løp, 220 av dem i konkurranseklassene. Interessant er det at det er nesten dobbelt så mange kvinner som menn med i dette løpet. Totalt var det 169 kvinner og 87 menn når vi tar med turmarsjen.

Fra starten med favorittene i framste rekke. (Foto: Katrine Tonning / Spirit Stavanger FIK​)

solnedgangen-loype.jpgMed noe så uvanlig som helt vindstille ble det satt ny 5 km pers av en rekke løpere i den helt flate løpstraséen på sykkelsti langs Solastranden. Traséen ble kontrollmålt av Kondis (Ingolf Dale) i 2017. For turmarsj-deltakere var det ca 5 km gange fram og tilbake på stranden uten tidtaking.

Løpsvinner Ørjan Grønnevig hadde en «rolig dag på jobb» etter at løpets første del var unnagjort helt syd på Solastranda. Ørjan forbedret sin vinnertid fra 2018 løpet med 80 sekunder, likevel et stykke bak sin tid 14.39 under Stavanger Maratons 5 km for to uker siden.

Andremann, Thomas Asgautsen, som sørget for dobbeltseier til arrangørklubben, perset med 2 sekunder til 15.22. Ny 5 km PB ble det også også til Christina Toogood fra Sandnes IL som vant kvinneklassen med 17.38 og Marie Kloster (3. plass) fra Spirit Stavanger FIK med 18.36.

Orjan 090919,katrine T (1280x909).jpgThomas Asgautsen med nummer 1687 og Ørjan Grønnevig med nummer 1947 løp raskest. Mellom dem ser vi  Martin Skei, Stord og Alf Ante Idland Tornensis, Gjesdal som begge født år 2000 og med tider på henholdsvis 16:14 og 15:42 vil de havne høyt opp på årets ungdomsstatistikk 18/19 år. Vi ser også i rød skjorte Stian Birkeland, Skjalg som med tiden 16.56 også inntar en topp 20 plassering på samme årsstatistikk.  (Foto: Katrine Tonning / Spirit Stavanger FIK​)

Christina Toogood, Sandnes (nummer 1989) fikk frem til vel 1,5 km følge av Spirit-løper Sara Aarseth som i fjorårets løp satte løyperekord med tiden 17.33. Christina ble klar vinner med tiden 17.38 som er 7 sekunder bedre enn hennes 5 km årsbeste fra i fjor. Vi ser også OCR-utøver Marie Kloster delvis skjult bak Sara.Det ble 3. plass til Marie på 18:36. (Foto: Katrine Tonning / Spirit Stavanger FIK​)

Se også rapport på arrangørens nyhetsside

Etterpå var det pokaler og medaljer til deltagerne. (Foto: Katrine Tonning / Spirit Stavanger FIK​)

8 1934   Stian Birkeland Skjalg IL MU23 16:38
9 1899   Håvard Hartvigsen Bråthen Spirit Stavanger Friidrettsklubb M23-39 16:42
10 1692   Rune Eie Spirit Stavanger Friidrettsklubb M23-39 16:47

ALLE RESULTATER

48707854701_f0a5abd0f6_k (1280x854).jpgTurmarsjen foregikk på Solastranden. (Foto: Hans Lie, Stavanger Fotoklubb)

Solnedgang fra skyfri himmel kvelden før, nydelig morgenstol dagen etter. Løpsdagen igår mandag nesten magisk, 0 m/sek vind og solnedgangen ble som dette for dem som gikk tur. (Foto: Guppi Ra)