Egersund IK arrangerte for 7. gang Sentrumsløpet i Egersund. Løypa er lagt til kjernen av den trivelige gågaten i småbyen sør i Rogaland. Hovedløypa for de voksne er kupert og er på snaue 2 km, som løpes to ganger.

Løyperekorden er på imponerende 11:05 satt av Jacob Ingebrigtsen for to år siden - da han vant løpet for tredje gang. Årets raskeste løper var Undheim ILs gode langdistanseveteran, Jarle Risa. 43-åringen, som for 7 år siden løp over 88 kilometer på 6 timer, seiet med tiden 12:39, mens andremann Stian Birkeland (18) fra IL Skjalg brukte 12:56.

Bjørg Risa vant Sentrumsløpet. Bildet er fra Egersund Halvmaraton tidligere i år der 14-åringen løp 10 km på 47:19. (Foto: Kjetil Torgersen)

Kvinneklassen ble vunnet av 14-åringen Bjørg Risa fra Undheim IL - datter til Jarle - på 14:37 foran Monika Vassbø fra Bjerkreim IL, som brukte 14:50. LItt bak på en 3. plass finner vi 13 år gamle Ingrid Ingebrigtsen som løp inn til 3. plass på 15:31.

Aftenposten spurte Gjert Ingebrigtsen tidligere i år: – Hvordan går det med datter Ingrid, som også er blitt med i løpergjengen?
– Det går veldig fint med henne. Hun er veldig lik Filip, som ikke var noen barnestjerne. Hun vil komme litt senere. Ingrid er i den kategorien, sa Gjert.