Ranheim skiklubb arrangerte motbakkeløpet Ranheim til topps for 15. gang søndag 29. september. Løypa starter ved Ranheim idrettspark på havnivå, og har målgang på toppen av Solemsvåttan på 423 meter. Løypa er omtrent 5,5 km lang. Det er også en kort løype som er ca. 1,5 km lang. Denne starter på Tjønnstuggu (Ranheim skiklubbs klubbhytte), og har mål på Solemsvåttan.

Fra starten ved Ranheim Idrettspark. (Foto: Ole-Petter Holmvassdal)

Det ble klare vinnere i både herre- og kvinneklassen ved Isaac Geberebrhan Tesfamichael fra Leksvik IL og Anne Nevin fra Strindheim IL.

For to uker siden løp Isaac halvmaraton i København på sterke 1:05:53, og selv om det denne gangen var terreng og motbakke vant han med god margin til en sterk løper som Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd IL. Seierstiden til Isaac ble 25:10 mens Ørjan løp inn til 26:27. Trøsten får være at sistnevnte vant spurtprisen ved Reppekrysset, før de verste stigningene startet. På tredjeplass, 7 sekunder etter Ørjan, kom Henning Offistad fra Bratsberg IL på tredje plass. Petter Northug's løyperekord (24.39) fra 2015 overlevde dermed enda et år.

Nok en gang fikk vi et veldig sterkt løp av 12 år gamle Sven Nevin fra Strindheim IL. Unggutten tok opp kampen med de beste løperne, og endte på en knallsterk 4. plass totalt og suveren seier i Gutter 12-15 år med tiden 27:46.

Tesfamichael i ensom ledelse. (Foto: Ole-Petter Holmvassdal)​

Ørjan Kjeldsli vant den innlagte spurten, men ble nummer to til slutt. (Foto: Ole-Petter Holmvassdal)​

Henning Offigstad med det fineste startnummeret kom på 3. plass. (Foto: Ole-Petter Holmvassdal)​

10 64   Hermann Leite Frol IL H senior 29:45

Det var sterk Nevin-innsats også i kvinneklassen, der Anne Nevin vant klart på tiden 28:21. Strindheimløperen fikk dermed motbakkerevansj på 15-åringen Eva Ingebrigtsen fra Bratsberg IL - ettersom Eva vant det dobbelt så lange motbakkeløpet Storsylen Opp i august foran nettopp  Anne.

Vinnertiden på søndagenhs løp var 28:21, som er 56 sekunder bak Annes egen løyperekodt på 27:25 fra 2013+2015. Anne vant "selvsagt" også den innlagte spurten i Reppekrysset. Tidsdifferanse var hele tre minutter, mens Eva på sin side hadde nesten like god margin til Lisbeth Vold fra Equinor på 3. plass.