Det er løpevennene og ildsjelene Marit Lindstad og Geir Johansen som arrangerer ultraintervallen for 4. gang. I år var det vekslende vær og skiftet fra sol og sludd og regn gjennom hele dagen. Arrangøren har gjennom alle disse årene avholdt et lavterskelløp der løperne kan melde seg på helt fram til start. Det er sågar åpnet opp for "drop-in" mens løpet pågår. Arrangøren åpner også opp hjemmet sitt hvor løperne kan gå inn å skifte klær og spise i pausene. I år var løpskontoret flyttet fra carporten til nyervervelsen "Kula" - en campingvogn av typen Tabbert 400.

Lopevennene.jpgLøpevennene er Marit Lindstad og Geir Johansen

Alt av overskudd går uavkortet til foreningen "Aktiv mot kreft" og i år ble det overført drøye 10.000 kr til dette formålet. Arrangøren har gode samarbeidspartnere som støtter opp både med premier og mat/drikke.

I år var det Liss Johansen Vallestrand som holdt lengst med 15 runder og 94,5 km. Vallestrand representerer Romerike Ultraløperklubb men er opprinnelig fra Harstad. Liss vant også i 2017 og da løp hun 16 runder og drøye 100 km. Triatleten Sara Johnsen fra Harstad holdt følge med Liss i 8 runder fram til 50,4 km. Her valgte imidlertid Sara å stå av på grunn av forberedelser til en kommende Ironman-konkurranse.

Sara_og_Liss.jpgSara Johsen og Liss Johansen Vallestrand i munter prat rett før start.

Blant herrene stilte fjorårets vinner Torgeir Andreassen fra Tromsø opp igjen og han ble beste herreløper med 13 runder og 81,9 km. Gaute Stavik, også han fra Tromsø ble nestbeste herreløper med 12 runder og 75,6 km.

Gaute_og_Torgeir.jpgGaute Stavik (t.v) og Torgeir Andreassen, begge fra Tromsø

Arrangøren kjører en egen spurtpris på runde 4. Det kåres både vinnere for kvinner og menn samt ultraklasse (løpt alle foregående runder) og sprintklasse (kommet til etter første start).

I ultraklassen ble det seier til Tone Ulvang (26:34) og Torstein Svendsen (ny løyperekord med 22:30). I sprintklassen vant Marianne Faannessen med tiden 32:28, mens Per Christan Myrnes Pedersen kom innom på sin 3-milstur og løp 6,3 km på 23:31. Pedersen forbereder seg til Frankfurt maraton om noen få uker.

Tone.jpgTone Ulvang ble beste kvinne på spurtprisen i ultraklassen. Totalt løp Tone 4 runder og 25,2 km.

Per_Christian.jpgPer Christian Myrnes Pedersen kom innom på sin 3-milstur og vant spurtklassen på tiden 23:31.

Spurtpris på den 4. runden

(ultraklasse for de som har løpt alle runder fram til runde 4. Spurtklasse for de som har kommet til i etterkant).

Bilder (Foto: Trond Arne Liavik)

Jo Bäckström Iversen satte ny distansepers og løp 9 runder som tilsvarer 56,7 km.

Tonje.jpgTonje Bjørklund Stoppet etter 5 runder og 31,5 km

Maria Andersen i fint driv.

Bjorge.jpgBjørge Eilertsen løp 3 runder og dermed 18,9 km.

Marianne Faannessen med total distanse på 18,9 km. Marianne vant spurtprisklassen for kvinnene.

Ola.jpgOla Stattin fra IK Hind.

Startfelt_runde9.jpg4 løpere igjen før start på runde 9. f.v. Jo Bäckström Iversen, Gaute Stavik, Liss Johansen Vallestrand og Torgeir Andreassen.

Startfelt.jpgStartfeltet klar til runde 1.