Valstad & Valstad
Inger Marit Stark Valstad fra Bøler IF løp inn til en flott 3. plass med tiden 3.10:33 i Brussels Airport Marathon 6. oktober.  Det ga samtidig seier i K40.  I herreklassen var mannen til Inger Marit, Keino, beste norske på en 32. plass for herrer totalt og 4. plass i M45 med 3:00:32.

Ellers var Lars Heltne fra Oslo den eneste norske vi fant under 4 timer med tiden 3:56:19 i de ikke søkbare resultatlistene.

Maratonløpet ble vunnet av Michael Chege fra Kenya på 2:17:53 og Kabi Nassam fra Belgia på 2:54:48. Det var bare tre løpere under 2:40 i herreklassen og en kvinne under 3 timer. Litt overraskende i et løp med 1397 deltagere på maratondistansen.

Litt saktere, men skikkelig stolt
I fjor løp Inger Marit maraton i Athen Maraton. Med 3:10:07 kom hun da på 15. plass av de vel 3000 kvinnene i løpet.
- Athen maraton var jo et gedigent løp i forhold til Brussel, og jeg var skikkelig stolt og kry av både løpet mitt og at det stod om det i kondis, sier hun.

- Nå kom jeg på pallen og var skikkelig stolt - igjen, selv om jeg brukte 26 sekunder mer enn i Athen. Jeg synes dette var et mye tøffere løp da jeg følte jeg strevde allerede etter 5 km.

- Mannen min, som er mer erfaren løper enn meg, har tidligere forberedt meg på at det er etter 30 km det blir tøft. De siste 10-12 km var tunge, sier Inger Marit og fortsetter:

-  Da det gjenstod 3 km kom halvmaratonløperne inn i samme løype som helmaraton. Det var både godt og slitsomt å komme sammen med mange folk som også var mye friskere i beina. Det var bare å bite tennene sammen for ikke å begynne å gå, for da hadde jeg stivnet helt. Prøvde så godt jeg kunne å være hale på fartsholdere for 1.40 på halv. For helmaraton var det fartsholder for 2.59 som jeg måtte slippe kanskje allerede ved 4 km. Jeg så 3.15 holderene ved 32km eller noe, og trodde at jeg skulle bli tatt igjen, men heldigvis var sløyfa ved en vending/sving, lenger enn fryktet, og jeg klarte å holde de bak meg.

- Fantastisk deilig å komme i mål. Veldig stolt, selv med 20 sekunder etter PB.

Om løypa i Brussel forteller Inger Marit:
- Løypa hadde 3 korte, men litt bratte nedover og oppoverbakker i starten, tunneler, vei under vei. Det var seinere i løpet flere andre lengre og litt seige bakker. Det var bra med drikkestasjoner. Startet ved ca 5 km og deretter hver 2,5 km. Vann og sportsdrikke. Rosiner og bananer ca 3 ganger hver, men ikke samtidig. Flere steder med musikk underveis.
13 grader, grått og regn.

Sterk halvmaraton av Mjøs
På halvmaraton fikk vi et veldig bra resultat av Vareggløperen Per Christian Eggen Mjøs med 7. plass og 1:13:25. Tidligere i år løp han inn til bronse i NM maraton i Stavanger. Det var 4978 fullførende på halvmaraton.

Hjemmeside Brussels Airport Marathon
Resultater alle distanser (ikke søkbare)

Fra starten på halvmaratonløpet. (Foto: Brussels Airport Marathon)

Denne illustrasjonen fant vi på løpets hjemmeside, men vi fant ikke Gunnar i de ikke (foreløpig?) søkbare resultatlistene.