Norges hardeste
Det er noen norske fjellultraløp med ekstreme og tøffe trasèer, men 200 kilometer i oktober på våte og "tekniske" stier i Oslomarka med over 6000 meter stigning (og like mye utforbakke) kvalifiserer til tittelen: Norges hadreste løp også i 2017. Det er ikke arrangøren som påstår dette, men betegnelsen ut fra kunnskap om alle de norske ultraløpene. Det som gjør løpet spesielt tøft er at man ikke har noen egentlige hvilepartier underveis, at det gjerne er kaldt og vått, og at løping gjennom to netter tærer på ekstra.

Løpet finner sted i Nordmarka nord for Oslo og går gjennom hele Nordmarka fra nord til sør. Underveis passerer løypa noen av de fineste stedene i marka som Kollern,Pershusfjellet, Spålen, Katnosa, Kjerkeberget, Kikutmassivet, Kobberhaugene og Bjørnsjøhelvete.


Arrangøren godt fornøyd med god påmelding.
Arrangøren melder om at de kjører i gang NUC 26 allerede fra 12 slik at målgang vil være fra ca 15:30-20:00 i Skar leir for samtlige distanser.

Det er fulltegnet på samtlige ultradistanser-som er bra med tanke på hvor mange konkurranser det har blitt siden NUC startet opp i 2011.

Ellers er det mildt for årstiden og normalt vått underlag slik at forholdene bør være helt greie for de som skal løpe.

 

Hjemmesiden til Nordmarka Ultra Challenge.  Viktig info til deltakere i NUC 2017.