Marianne Røhme (53) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

«De hadde sett for seg et lite gateløp med et par tusen deltakere, og ble svært overrasket over hvor stort arrangementet var»

 

Mens noen var fornøyd med å ha gjennomført, var andre opptatt av at de hadde løpt litt fortere enn året før. Oddvar Røsten løp i mål på tida 59.16 og var svært godt fornøyd. Målet hans var å løpe minst mulig over 60 minutter, skrev han på Facebook etter løpet.

Mens Oddvar kjente godt til Sentrumsløpet fra før etter flere år med deltakelse, kom Miriam Drage og samboeren Eirik Amsnes fra Førde for å stille til start i sitt første.

Det var søsteren til Eirik som hadde meldt dem på. Hun mente de kunne ha godt av et slikt mål. Selv hadde hun løpt 5 kilometeren året før og tenkte dette kunne være en fin distanse for Miriam og Eirik. Det tenkte de selv også. Den gangen var det fortsatt ett år igjen til start, og de hadde god tid til å trene mot løpet.

– Problemet var bare at vi kom aldri i gang med treninga, forteller en lattermild Miriam på telefon fra Førde.

Likevel dro de sørover til hovedstaden og Sentrumsløpet. De hadde sett for seg et lite gateløp med et par tusen deltakere, og ble svært overrasket over hvor stort arrangementet var.

– Et øyeblikk vurderte vi å trekke oss, men fant ut at det var dumt å ikke stille til start. Vi hadde jo betalt for dette og reist hele veien fra Førde. Da var det greit å gjennomføre, forteller Miriam.

På spørsmålet om det ga mer-smak slik at de vil stille til start igjen til neste år, ler hun.

– Vi er fortsatt sive og støle etter lørdagen, og trenger nok litt tid til å fordøye dette, men vi burde hatt et slikt mål å trene mot. Vi trenger å bli litt mer aktive, sier hun. Så kanskje ser vi dem på startstreken igjen om et år.

En som hadde store ambisjoner da han stilte til start var Jon Ilseng. Han håpet på å sette pers med tida 33.30, men slik gikk det ikke. Han perset imidlertid med tida 33.40 og ble best i klassen. Han forteller på Facebook at han er godt fornøyd.

– Det var tøft som fy, særlig først 4 km, men jeg holdt distansen godt og fikk ristet av meg folk som Oddbjørn Hjelmeset fra 8.5 og inn. Litt skuffa over tiden, men prestasjonen mot slutten er sterk. Bedre enn dette er jeg ikke akkurat nå. Og det er heller ingen andre på min alder, skriver han.

Tøft var det også for Christine Østrem. Hun fikk melkesyre i beina kort tid etter start.

– Det er stigning fra start i Sentrumsløpet, og jeg løp meg stiv i beina med en gang. Deretter løp jeg 10 kilometer med melkesyre i lårene. Det var tungt, men jeg klarte å fullføre. Det er jeg stolt av, sier hun til Kondis.

Christine var den som kom sist i mål på 10-kilometeren etter én time og 45 minutter. Bak henne kom de siste deltakerne fra 5-kilometeren. Litt lenger bak hadde arrangøren allerede begynt å rydde sammen veisperringene.

Christine får medaljen rundt halsen og et glass vann i hånda, mens hun står i målområdet og nyter stemningen. Etter et par minutter rusler hun rolig opp mot Nationaltheatret. Bak henne varsler speaker at Sentrumsløpet 2018 var over.

 

Det er utrolig godt å se hvor mange som lar seg glede av å stille til start i mosjonsløp. Målsetningene på forhånd er mange, og opplevelsene underveis er like mange. Uansett hva resultatet blir til slutt, har jeg inntrykk av at gleden underveis og i mål er like stor for alle.

Dersom du ikke har deltatt på et mosjonsløp ennå, så anbefaler jeg deg å prøve. Her vil du finne likesinnede uansett hvilken pulje du starter i eller når du kommer i mål.

Lykke til med løpesesongen alle sammen!