Golden Trail Championship går denne helgen på Azorene og noen av de beste norske fjelløperne er på plass for å prøve seg i dette løpet som er et nytt arrangement i Golden Trail World Series. Serien omfatter noen av de mest anerkjente løpene i verden og det har vært noen gode norske prestasjoner her i tidligere år.

I fjor kom Stian Angermund-Vik på tredjeplass totalt og Eli Anne Dvergsdal tok en meget sterk fjerdeplass, blant annet med en seier i det prestisjetunge fjelløpet Zegama-Aizkorri. Begge disse to er nå på plass i Azorene sammen med Anders Kjærevik, som vant en gratis plass i løpet etter å ha vunnet «Golden Segment Norway». Og Anders har altså åpnet sterkt med å bli bestemann i «Downhill-segmentet», med en tid på 34 sekunder ned. Arrangementet har en innlagt «Downhill» cup, i tillegg til en innlagt «Sprint» og en innlagt «Climb» cup. Anders Kjærevik starter i dag med blått startnummer som leder av «Downhill».

I dag startet den første av de tunge etappene, klokka 11:15 norsk tid. Etappeløpet arrangeres på øyene Faial og Pico på Azorene. Det skal løpes en etappe per dag i fire dager:
Etappe 1: 26 km/ D+ 1069 m D - 1098 m (Faial Island)
Etappe 2: 32 km / D+ 1343 m D - 1310 m (Faial Island)
Etappe 3: 32 km / D+ 2364 m D - 1137 m (Pico Island)
Etappe 4: 36 km / D+ 1453 m D - 1518 m (Faial Island)

Løpene kan følges på Instagram-story: @goldentrailseries

Se også informasjon på arrangørens Facebook-side:
https://www.facebook.com/goldentrailseries

Eli_Anne_og_Stian.jpg
Eli Anne Dvergsdal og Stian Angermund-Vik er store profiler i internasjonal fjelløping, og begge to er på plass i Azorene. (Foto: arrangør)

Prolog_Anders_Kjærevik.jpgAnders Kjærevik starter på prologen, og resultater fra Downhill-segmentet. (Foto: skjermprint/ BFG Bergen Løpeklubb) 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957