Kondis1801_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 1 her!

I Kondis nr. 1 kan du bli enda bedre kjent med Sondre Nordstad Moen. Han blir intervjua av sin tidligere treningskompis og konkurrent, Sindre Buraas. Sindre la opp løpssatsinga for et par år siden, mens Sondre har fortsatt og løfta seg sjøl opp på et nivå ingen norsk eller europeisk maratonløper noen gang har vært.

Den sindige trønderen lar som oftest beina snakke, men når det gjelder sitt eget potensial som løper, har han få begrensninger: 

- Hvis man er i flytsonen med harer som brøyter veien, er ikke 2.50-fart sinnsykt fort i 42 km, sier Sondre og indikerer at han ikke anser det som umulig å løpe maraton under 2 timer. Han har som kjent allerede holdt den farten på halvmaraton. 

Ambisjoner har også åtte år yngre Julie Larsen. Sarpsborg-jenta er ganske fersk som løper, men i fjor toppet hun årsstatistikken på 5 km, 10 km og halvmaraton i klasse 18-19 år. Hun vant også 15 kilometeren i Lidingöloppet i tøff konkurranse med en svensk VM-deltaker, Lisa Ring. I Kondis nr. 1 ser Julie Larsen fram mot den nye sesongen, og deltakelse i VM motbakkeløp vil være et av hovedmåla. 

I dette Kondis-nummeret starter en ny serie som vil gå fram mot høstens maratonløp. Vi vil følge tre løpere som har som mål å løpe maraton under henholdsvis 5 timer, 4 timer og 3 timer og 20 minutter. Løperne får spesialsydde treningsprogram fra Per Gunnar Alfheim, men de er samtidig så generelle at du vil kunne hente masse inspirasjon til din egen trening. 

NIH-student Askild Vatnbakk Larsen fortsetter sin artikkelserie om hvordan løpere på alle nivå kan trene for å få en bedre løpsøkonomi. Denne gangen ser han spesielt på hvordan rolig mengdetrening påvirker løpsøkonomien positivt. Han kommer med konkrete tips om hvilken fart/intensitet som er gunstigst å holde på langturene, og han har også en klar formening om hvor lange de bør være. Les og bli vis. 

Skiløper Solfrid Braathen Malme er på veg tilbake i løypa etter graviditet og fødsel. Hun kommer med mange god tips til andre som er i tilsvarende situasjon, og hun skisserer også helt konkrete treningsprogram. 

Som vanlig hjelper Kondis deg til å finne godt og funksjonelt utstyr. Denne gangen har vi prata med den erfarne skiløperen, Petter Soleng Skinstad, som gir gode råd om hva du bør tenke på dersom du skal investere i felleski. Å kjøpe slik trenger slett ikke å være noen felle, men ifølge Skinstad er det enda viktigere å treffe rett med spennet på felleski enn på ordinære smøreski. 

I bladet finner du også utstyrstester, bokomtaler, reportasjer, faste spalter og overraskelser. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er februar-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:


Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets 
Kondis-utgaver i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1801-5.jpg

Kondis1801-33.jpgKaroline Bjerkeli Grøvdal ble kåra til årets norske langdistanseløper også for 2017. (Foto: Mark Shearman)