Kondis1701_350.jpgMarthe Katrine Myhre har vært en god og konkurranseglad langdistanseløper i mange år. 31-åringen har fire NM-gull på maraton, to på halvmaraton og ett i terrengløp. I sin yngre år hevda hun seg også godt i langrenn og vintertriatlon. Nå ser hun fram mot en ny løpssesong, og hovedmålet er å kvalifisere seg til VM i London i august. Det norske kravet er imidlertid på 2.33 mens persen til Myhre er på 2.40. Gjøvik-jenta er skuffa over at Friidrettsforbundet i stå stor grad har stramma inn det internasjonale kravet på 2.45, men hun har bestemt seg for å prøve alt hun kan. I Kondis forteller hun om hvordan hun tenker og trener for å nå målet.  
 
Ambisjoner har også 11 år yngre Mariann Roe som i likhet med Myhre er en av landets beste løpere. I fjor tok hun medalje i nordisk mesterskap i terrengløp, og hun avslutta sesongen med å vinne den 10 km lange Nyttårstrimmen på 35.13. Til sommeren håper Bø-jenta å ta medalje på 10 000 m i hoved-NM. Mariann trener litt annerledes enn de fleste andre langditsanseløpere. I bladet får du vite både hvordan hun trener og den spesielle historien om hvorfor hun begynte å løpe. 

Tord Asle Gjerdalen har vunnet Marcialonga tre år på rad, og han leder også Ski Classics denne vinteren. Kondis tok kontakt med han i håp om å få suksessoppskriften. I bladet kan du lese hvordan det gikk. 

Skiløperne får også med seg Laila Kvelis råd om hvordan en kan balansere overskudd og god trening nå som turrennsesongen drar seg i gang for fullt. Hun presenterer også konkrete treningsprogram for konkurransesesongen.  

Noen foretrekker enda brattere bakker enn de en får i for eksempel Birkebeinerrennet. Ski randonee er en voksende konkurransesport også her i Norge. Robert Sørli, som sjøl kombinerer randonee om vinteren og fjelløping om sommeren, forteller hva du trenger for å komme i gang med randonee og hvordan du best kan kombinere det med fjelløping. Han har også intervjua to av landets aller beste randonee-utøvere om hvordan de trener.  

Kondis-reportasjen er denne gangen fra Manaslu Trail Race i Nepal. Det er et 9-dagers etappeløp opp og ned av mektige fjell. Hvordan er det for en norsk mosjonist å gi seg i kast med en slik utfordring?  

Som vanlig byr Kondis også på tester, ekspertpanel, masse småstoff, faste spalter og overraskelser. Denne gangen inneholder også bladet et 24-siders bilag der løpsåret 2016 blir oppsummert med statistikk, kåringer og rankinger. 

Til sammen blir dette hele 80 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede Kondis-medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra 1999 til 2016 kan du se og lese smakebiter fra herfra.

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

Kondis1701_Statistikkbilaget_640.jpg
I et eget 24-siders bilag får du løpsåret 2016 oppsummert i form av både statistikker og rangeringer av årets beste norske løpere. Jakob Ingebrigtsen er ikke bare Norges beste junior-løper, men også den beste i Europa. (Foto: Kjell Vigestad) 

Kondis1701_640.jpgBli bedre kjent med Marthe Katrine Myhre i det nye nummeret av Kondis. (Foto: Bård Gundersen)

Kondis1701-3.jpg