Kondis1706_350.jpg- Det var en veldig tung periode der det viktigste for både meg og foreldrene mine var å ha noe meningsfylt å fylle dagene med. Det er veldig fint å gjøre noe man liker, og trening ble en av mange ting vi holdt på med, forteller Ingrid Bøe Jacobsen i intervjuet med Kondis. Etter den tid har hun tatt både bronse og sølv i VM sprint pluss NM-gull fire år på rad. Hun har også flere medaljer i rundbane, og OL rundbane i Tokyo 2020 er et langsiktig mål for den 25 år gamle jenta fra Halden. Kondis har møtt henne på byens berømte festning. 

Like store og langsiktige mål har ikke ungjenta Lucia Philipp. Tidligere i sommer imponerte Tvedestrand-jenta med å utklasse sterke konkurrenter i motbakkeløpet Viking Challenge, fra Rjukan til Gastatoppen. Hun var da bare 17 år og var mindre enn 2 minutter bak herrevinner Torstein Tengsareid som i fjor ble nummer 14 i VM motbakkeløp. Kondis har prøvd å finne ut hvem denne talentfulle bakkeklatreren er, og vi fikk blant annet vite at hun tenker å løpe Skåla Opp. Sjøl aldri så store og gode favoritter gjør klokt i å se opp for henne der. 

I motsatt ende av aldersskalaen befinner Eva Carlsen seg. Hun er blitt 76 år, men jakter fremdeles medaljer i internasjonale veteranmesterskap i både løping og langrenn. Det er idrettsgleden som driver henne, og sjøl sier hun det slik: 

- Du må finne aktiviteter som du liker og som du synes det er gøy å holde på med. 

Idrettsgleden er styrende også for Nicoline Baartvedt, som i juli vant Rallarvegsløpet på overbevisende måte. I Kondis nummer 6 får vi høre hvordan hun forbereder seg til både lange og korte løp. 

Sjøl om kvinnene er i flertall i denne Kondis-utgaven, er ikke mennene fraværende. Kondis har blitt med Olav Engen på en av hans mange stolpejaktturer, og han forteller om både hvorfor han liker stolpejakt så godt, og om sin lange karrière som løper, o-løper og skiløper. 67-åringen har til sammen vært med på 2171 konkurranser, og sjøl om han to ganger har offisielt lagt opp, har han neppe løpt sin siste. 

Vi får også et nytt møte med den trioen vi følger fram mot Oslo Maraton. Jon Ilseng, Caroline Olson og Kundan Verma har satt seg ulike mål ut fra sine egne ambisjoner og forutsetninger. Nå forteller de om hvordan de skal prikke inn formen fram mot den store dagen i midten av september. For de som skal løpe halvmaraton, vil en fagartikkel om sammenhengen mellom terskelfarten og halvmaratonfarten, være særlig interessant. Du finner den i Kondis. 

Lurer du på om kompresjonstøy gir bedre resultater? Ane Korsvold har gått gjennom forskningen på området, og gir deg svaret. 

Vi har også lest og anmeldt den nye boka til Johan Kaggestad, testa det du trenger om du ønsker å bruke høstmånedene til rulleskigåing, og sjekka om elektronisk giring også kan fungere på terrengsykler. 

Som vanlig byr Kondis på Norge Rundt-sider, kommentarspalter, småstoff og overraskelser. Vi har også vært på reportasjereise i Sverige og sett på noen av de flotte sommerløpa der. 80 sider med spennende kondisjonsstoff får du som Kondis-medlem levert i løpet av uka. Og er du ikke allerede Kondis-medlem, så er august-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1706-2.jpg
 

Kondis1706_640.jpgIngrid Bøe Jacobsen trives på sykkelen - og på Fredriksten festning - uansett hvilken vei det blåser. (Foto: Bjørn Johannessen)