Ny løypetrasé: Start og målgang legges til Os samfunnshus, mens traséen fortsetter inn i lysløypa, krysser vegen og passerer Holmsbrua, fortsetter opp bakken og videre opp Måssåbakken, før den fortsetter inn den opprinnelige 40 km traséen mot Bredalslia og tilbake igjen langs Håan og Langtjønna. 20 km går derifra og tilbake til Os samfunnshus, mens 40 km på ny tar opp Måssåbakkan og fortsetter samme runde en gang til på vei tilbake til samfunnshuset.

Følg med på Berserennets nettsider og facebook-side for nærmere informasjon og detaljer!

Endringen er motivert ut i fra et ønske om å tilby deltakerne best mulige forhold, noe vi ikke kan garantere med så vidt lite snø i fjellet. I tillegg har vi noen skikkelig utfordrende stevlinger i området opp mot Skistuggu. Med endringen i trasé lover vi svært gode forhold i årets Berserenn!

OBS! Det blir en endring også for de yngste, da vi flytter hele den to km lange Litj-bersen til området ved Os samfunnshus.

Fakta: Berserennet 2013 går av stabelen søndag 17.februar. Rennet er Rørosregionens mest tradisjonsrike turrenn og ble første gang arrangert i 1934. Rennet er et 40 km langt seedingsrenn til Birkebeinerrennet og Vasaloppet, og gjennomføres i klassisk stil.

Rennet er kretsmesterskap for langdistanse i Hedmark Skikrets og inngår som et av fem renn i Sparebanken 1 Hedmark langdistanscup 2012/13.Sent mandag kveld passerte vi 60 påmeldte deltakere i Eliteklassen 40 km, noe som erfaringsmessig indikerer at nærmere 200 eliteløpere stiller på startstreken søndag 17. februar. 

Tidligere forhåndsomtale på kondis.no: Berserennet mot nye mål

Samleside for Berserennet

Pressemelding_2-2013