Berserennet som går 17. februar er både seedingsrenn, KM langdistanse og et av fem renn i Sparebanken 1 Hedmark Langdistansecup. Målet er 750 løpere.

Det nærmer seg den 78.utgaven av det tradisjonsrike Berserennet og påmelding er nå åpnet. Rennet er Rørosregionens mest tradisjonsrike turrenn og ble første gang arrangert i 1934. Rennet er et 40 km langt seedingsrenn til Birkebeinerrennet og Vasaloppet, og gjennomføres i klassisk stil.

Søndag 17.februar kl. 11:00 går starten for årets turrennklassiker fra Gjettjønna på Røros og med målgang på den nye, flotte Hummelfjell TOS Arena på Os. Mosjonistene kan starte allerede fra kl. 09:00 samme dag, og kan velge mellom full distanse på 40 km eller den kortere utgaven på 20 km. For de aller minste arrangeres Litj-bersen med start i Hummelfjell TOS Arena og målgang ved Os Samfunnshus.

Berserennet er et satsingsarrangement i prosjekt Idrett som næring, og arrangøren Os IL har satt seg høye mål for utviklingen av det tradisjonsrike turrennet, med en historie tett knyttet til den lokale gruvedrifta. Målet for 2013 er å samle hele 750 deltakere på startstreken den 17.februar.

Bildet: Fra den tidligere målgangen for Berserennet  ved Os samfunnshus.


Berserennets nettsider

Pressemelding