Etter lav oppslutning de siste årene, er det i år gode muligheter for mosjonister og  veteraner å få en kvalitetsøkt eller to i uka i et inspirerende fellesskap. Lokalredaktøren gjorde "comeback" i hallen sist uke etter tre års fravær og kan anbefale tilbudet. Bedre kvalitetstrening i vinterhalvåret får du ikke!

En gjeng med veteraner samles ved inngangen til hallen for felles oppvarming kl 1830 og er klare til å starte med intervalltreningen umiddelbart etter kl 19. Her er det bare å tilpasse tempo, pauser og repetisjoner på den 200 m lange rundbanen til eget nivå. Eksempler på økter kan være 20 x 200 m, 10 x 400 m, 10 x 800 m, 6 x 1000 m eller pyramideintervall som f. eks. 200m-400m-600m-800m-1000m x 2. Variasjonsmulighetene er uendelige. "Vil du være med så heng deg på!"
 

Rune_i_tet.jpg
Seriøs, sosial og slitsom moro! (Foto: Arild Dahl)

Info om åpen friidrettstrening 2016-17:
I perioden 26. oktober til 26. april er hallen åpen for friidrettstrening til følgende tider:

Alle som skal benytte hallen må betale treningsavgift før de kan begynne treningen. Følgende klubber betaler samlet for åpen trening i Stangehallen: FIK Orion, Løten Friidrett, Veldre Friidrett, Moelven IL Friidrett, FIK Ren-Eng, Hamar IL, Lillehammer IF og Gjøvik FIK (?). Utøvere fra disse klubbene kan trene fritt på de fastsatte tidene. For de som ikke har klubbavtale gjelder følgende priser:

  • Sesongkort: kr. 2800,- pr. utøver.
  • Dagskort : kr. 150,-. 

Regler for åpen friidrettstrening i Stangehallen:
Da det er mange som deltar på den åpne treninga, er det viktig at alle følger følgende regler for å forhindre ulykker og skader:

  • Aldersgrensa blir overholdt.
  • All trening skal foregå i løpsretningen, gjelder både sprintbanen og rundbanen.
  • På rundbanen er bane 3, 4, 5 og 6 beregnet på de som løper i stor fart (sprint),
  • Bane 1 og 2 til intervall/roligere løping.
  • Pauser evt. rolig jogg skal foregå innenfor bane 1 eller utenfor bane 6 etter at løpstreninga er kommet i gang.
  • Det må utvises fleksibilitet ved bruka av utstyr og områder i hallen, slik at alle får en best mulig treningsopplevelse.
  • Alt utstyr som benyttes skal settes tilbake på plass. Det vil si at hallen skal være ferdig ryddet til kl. 21.00 på onsdager og kl. 13.00 på lørdager.

Hedmark og Oppland Friidrettskrets' nettsider
Stangehallens nettsider
 

Leif_og_Jonathan.jpg
Før treningen onsdag 16. november ble ildsjelen og stevelederen i Stangehallen i en mannsalder, Leif Engebretsen, gjort stas på med 80 roser fra store og små friidrettsutøvere på sin 80-årsdag. Her er det en av de største, Orions landslagssprinter Jonathan Quarco, som gir Leif en symbolsk takk for hans betydning for det blomstrende friidrettsmiljøet i Hedmark. 


Leif_Engebretsen.jpg
En rørt Leif Engebretsen ble målløs etter den overraskende mottakelsen i Stangehallen onsdag.