Super League Triathlon

I den stadig tøffere kampen om oppmerksomhet innenfor idretten, går også triatlonsporten nye veier. Triatlon Super League er et nytt konsept innenfor triatlonverdenen som i år har sin første sesong og det aller første arrangementet gikk i Hamilton, Australia i mars.

Nå vil man ha korte konkurranser som kan trekke mer publikum over tre dager. 5,5 timer direkte TV-sending ble vist på 22 kanaler over hele verden, deriblant Eurosport.

24 av verdens beste utøvere stilte til start .

Det aller første Super League Triatlon ble også verdens største trialonkonkurranse noensinne.

2. runde 23. september i Super League Triathlon ble arrangert på øya Jersey, den største av Kanaløyene i den engelske kanal, som ligger like utenfor den franske byen St. Malo.


Lørdag 23. september var det Triple Mix
Søndag 24. september Eliminator

SLIKE ER FORMATENE PÅ KONKURRANSENE I TRIPLE MIX:
Del 1) Svømming - Sykling - Løping
Del 2) Løping - Sykling - Svømming
Del 3) Sykling - Svømming - Løping

Mellom hver del er det 10 minutters pause fra første utøver krysser mållinjen. Starten på hver del foregår ved at beste utøver får "pole position", og deretter får man startposisjon etter plassering i forrige øvelse.

Vinneren av Triple Mix er den som har best sammenlagt tid fra de tre delene.

ELIMINATOR:
Dette er Triathlon Super League sitt jaktstart-format. Etter hver del er det kun et gitt antall utøvere som får fortsette til neste del etter følgende opplegg:

Del 1 Svømming - Sykling - Løping:  Topp 15 utøvere fortsetter til del 2
​Del 2 Svømming - Sykling - Løping:  Topp 10 utøvere fortsetter til del 3
​Del 3 Svømming - Sykling - Løping:   Første utøver over mållinja i del 3 er vinneren av Eliminator


TRIPLE MIX OG ELIMINATORS  POENGSYSTEM
Alle utøvere som kommer mellom 16. og 20. plass vil motta ett poeng hver. De som kommer bak 20. plass får 0 poeng.
  
Utøvere eliminert av "1-minuttsregelen" i del 1 trekkes to poeng, utøvere eliminert av "1-minuttregelen" i del 2 blir trukket ett poeng og utøvere eliminert av '1 -minuttregelen 'i del 3 vil få null (0) poeng. Tre (3) poeng blir trukket fra hver utøver som ikke starter i konkurransen.

De beste 15 får poeng etter følgende skala:
 

1st
 
25                              
2nd
 
21                             
3rd
 
18                              
4th
 
16                              
5th
 
14
6th
 
12
7th
 
10
8th
 
8
9th
 
6
10th
 
4
11th
 
3
12th
 
2
13th
 
2
14th
 
2
15th
 
2


 

Katie Zaferes og Kristian Blummenfelt vant i Jersey

Det ble Zafers og Blummenfelt som vant den andre konkurransen i Super League Triathlon på Jersey 23.-24. september med 50 topptriatleter på startstreken. Begge vant de dag 1 og forsvarte sin posisjon på dag 2 med smart taktikk og killerinstinkt. Med det resultatet fikk begge 50 poeng og topper resultatlista og kunne ta med seg tittelen og prispengene på 18.000 dollar, rundt 144.000 norske kroner.
 

Les mer om Jersey-eventyret her.

Slik utviklet mennenes konkurranse seg i Jersey.

 

HJEMMESIDEN FOR SUPER LEAGUE TRIATHLON
 

 

Super_league_innbitt.jpg

 

Kristian Blummenfelt - spørsmål og svar
 

--Hva føler du etter å seieren? 
Jeg er super fornøyd og stolt av å være den andre mannen noensinne til å vinne en Super League-begivenhet. Selv med seieren på dag en, kan så mye skje i eliminator. En liten feil i skiftesonen eller en velt i våt tilstand på sykkelen og konkurransen er over. Å avslutte sesongene med en seier betyr mye foran neste år. 

--Vil du delta i SLT-konkurranser senere? 
Helt sikkert! Jeg er spent på hvor neste konkurranse vil bli arrangert. Jeg vet at SLT-mannskapet er på utkikk etter et annet spektakulært sted for deres neste arrangement. Det vil være bra for både tilskuere, TV og oss som deltar. 

--Hvilken spesiell trening er viktig for triatlon? 
Jeg har stor tro på høyt volum. I en utholdenhetssport som triathlon, selv på kortere distanser som Super League, vil volum slå høy intensitet. 

--Hva tenker du om styrken på dine konkurrenter? 
Alle er super raske og eksplosive, spesielt i starten av løpet, hvilket gjør posisjonering veldig vanskelig. 

--Var det gøy å konkurrere i Jersey? 
Ja! Publikum var fantastisk, god atmosfære og en underholdende løype for løpingen. Vi fikk også en sjanse til å utforske øya og ha litt moro utenom konkurransene. Jeg forsøkte SUP-padling og blokart for aller første gang. SLT er et relativt nytt arrangement. 

--Hva syntes du om organisasjonen av det? Og løypa i Jersey ? 
Det er veldig imponerende hvordan organisasjonen klarte å sette sammen et så godt arrangement ved første forsøk. Normalt tar det år å bygge opp et arrangement på dette nivået. Og måten hele øya Jersey var der og støttet arrangementet, var også imponerende. 

--Hva er den beste måten å oppmuntre ungdommer til å begynne med triatlon? 
Jeg tror det er veldig enkelt, husk å ha det gøy på trening. Hvis de bare finner glede i å konkurrere, og ikke å trene, så vil de innse at det ikke er verdt det, og de vil slutte med triatlon. 

 

Super_league_champagenfeiring.jpg

--På hvilket tidspunkt under konkurransen skjønte du at du hadde seieren i lomma? 
Da jeg kom unna Jonny på den siste løpinga. På det tidspunktet kunne jeg fullføre med 2. plass på den delen av arrangementet og likevel vinne arrangementet. 

--Hvem trodde du var den største trusselen mot seieren din? 
Det Murray gjorde i Hamilton var bare imponerende, så jeg visste at han ville være sterk. Han visste hvordan han kunne fordele kreftene over tre dager i Hamilton, og han viste igjen at han var sterk på den siste dagen i Jersey. Og alltid når du har en av Brownlee-brødrene i konkurransen, vet du at han vil være vanskelig å slå. 

--Gjorde du noe under konkurransen for å skaffe deg en spesiell fordel mot dem? 
Denne gangen prøvde jeg å planlegge bedre hva jeg trengte å gjøre i løpet av 10 minutterspausen. Jeg husker hvem hvor fort 10 minutter gikk i Hamilton, det føltes som bare tre- fire minutter. Så jeg hadde alt jeg trengte, som ekstra ernæring, elastisk bånd, svømmecap, svømmesbriller etc. i boksen min i transittsonen for å ha et raskt oppsett for neste del og et bra oppsett for å komme meg igjen. 

--Vil du endre noe i treningen for å beholde tittelen i neste løp? 
Ikke spesifikt for neste SLT-løp, men vi ser alltid på måter å forbedre treningsopplegget. De siste 12 månedene har vi hovedsakelig jobbet med svømming/sykling, og ikke så mye løping. En delvil gjerne fokusere mer på løp denne vinteren. Så kanskje jeg vil prøve å forbedre svømming og løping så mye som mulig, og trene sykling ikke mer enn det som skal til for å opprettholde nivået mitt der. 

--Hva tenker du om Jersey, Channel Island? Vil du komme tilbake? 
Øya var unik! Jeg fylte opp minnet på mobilen med blider allerede min på den første turen rundt øya. Så ja, jeg kommer tilbake.