Les flere idrettsblogger her: KONDISBLOGGERNE
 


https://medium.com/stiløping-i-oslo (Bynære og løpvennelige stier i og rundt Oslo)
 

Sky Blazers: Stiløping til Østmarkas beste kanelboller

En 10 kilometers løpetur fra Furuset til Rustadsaga Sportsstue og Østmarkas beste kanelboller.
Tekst: Johannes Rummelhoff
Video: Hans Kristian Smedsrød

 


Se hvordan det gikk når Sky Blazers løp til Østmarkas beste kanelboller.


Kanelbolletur
🚋🌲🌳🌳🌲🏃🌲🍌🚋

🏃 10 kilometer
⛰ 400 høydemeter stigning
🌲 80% kupert og teknisk skogssti med litt grus på slutten
📸 Åskammer, stup og flott natur
🍌 I enden av stien serveres Østmarkas beste kanelboller
🚋 T-bane til og fra start og slutt

🗺 Gpx-fil til gps-klokke eller gps-app (vår tur, enkelte steder løp vi litt i terrenget og utenfor stien).

Kart_Rustadsaga.png

 

Å løpe fra Furuset faller kanskje ikke naturlig for de som bor innenfor Ring 2, men det går gjetord om kanelbollene på Rustadsaga Sportsstue i Østmarka. Stiene, åskammene, tjernene og det kuperte terrenget har ikke så verst renommé de heller. Disse løpemulighetene og bollene gjorde at Hans Kristian og jeg begynte å fable om en søndagstur der vi satte gjærbaksten i fokus. Rustadsaga Sportsstue ligger rett ved markagrensa og t-banen på Bogerud og er et naturlig sted å avslutte oppdagelsesferden. Vi begynte å lete etter et startpunkt. Ikke for langt unna. Kanskje en mil. Vi vil jo ikke slite for mye for en bolle. Furuset er en kort t-banetur unna, ligger rett ved markagrensa og er nøyaktig en mil fra Rustad. Furuset oppfylte alle kravene våre og ble dermed starten på turen.

Kanelbolleturen er ikke en definert rute, men et utgangspunkt for å utforske skogen og terrenget. Her er det et mylder av blåsti, umerket sti og dyretråkk (Det går også grusvei hele veien, men det er jo ikke like gøy). Det er bare å velge stier som går i retning Rustadsaga og stole på at du kommer fram. Skogen er omringet av bebyggelse på begge sider og det er liten fare for å løpe seg bort. Løper du på stiene som går sydover og følger Lutvann og Nøklevann, spiser du kanelbolle etter en mil på stien.

🏃 God løpetur!


Kanelbolletur1.png
Bolle kommer ikke gratis....

Kanelbolletur2.png
...det må jobbes først.


Pikk og pakk du bør ha med på turen — 👟 👕 (🗺📱🤕🔦)
Her er det bare å løpe med vanlig løpetøy som passer været og værmeldingen. Er det tørr sti kan du løpe med vanlig joggesko, men terrengsko er uansett å anbefale og nødvendig om det er vått og gjørmete. T-baneturen hjem er ganske lang, så det er lurt å ha med varmt skift. Det er ikke nødvendig å ta med seg mat hvis du benytter deg av Rustadsaga Sportsstues utmerkede servering.

På nye stier er det alltid lurt å ha med kart og kompass til navigering. Selv bruker jeg ofte iPhone-appen Gaia GPS som kart, men har kart og kompass liggende i sekken.

For sikkerhetskyld har jeg også alltid med meg: mobiltelefon, liten hodelykt, enkeltmannspakke og førstehjelpspledd (spaceblanket).

Rutebeskrivelse
Starten går fra T-banestasjonen på Furuset og ender på Rustadsaga Sportsstue, en kilometer unna T-banestasjonen på Bogerud. T-banelinje 2 mot Ellingsrudåsen, går fra Oslo Sentralstasjon til Furuset og tar 21 minutter.


Kart_kanelbolleturen.png
Ruten er markert i rødt.


Fra Furuset løper du gangveien over motorveien og følger den til du kommer til et boligfelt og en kryssende vei. Løp videre på veien som går rett fram mellom husene og mot skogen. Her er det bare å løpe oppover veien og ta inn på første og beste sti. Følg sti eller grusvei, alt ettersom hva som passer deg best. Løper du rett fram og sydover til vestsiden og enden av Nøklevann, kommer du fram til Rustadsaga Sportsstue.

Det er godt skiltet, men det er to navigasjonspunkt som er bra for å peile seg inn på riktig retning: Lutvann og Nøklevann. Enkelt og greit skal du løpe mot Lutvann. Med vannet på høyreside holder du deg til stier som går langs Lutvann og mellom de små tjernene som ligger på venstre side.
Når du har passert Lutvann løper du mot Nøklevann og gjennom Lutdalen. Ved Nøklevann holder du deg til høyresiden / vestsiden av vannet. Nå er det bare å løpe langs vannet til du ender opp på Rustadsaga Sportsstue.

Ved stiens ende kan du slappe av, spise kanelboller og drikke vørterøl før du forlater Rustadsaga Sportsstue og følger grusveien ut av skogen. Når du kommer til markagrensa tar du veien til høyere mot t-banen på Bogerud.

Sky_Blazera-logo.png
👊 God tur. Vi løpes!