Stian Øvregaard Aarvik fra IL Gneist og Michelle Maier, Adidas Terrex, fra Tyskland vant dagens forkortede utgave av Skåla Opp. - De var så sterke at jeg er sikker på at de ville vunnet selv km løpet hadde gått til toppen, forteller Christian Prestegård som har levert de aller fleste bildene fra motbakkeløpet. Det var totalt 604  fullførende i konkurranseklassene og over 1057 totalt  inkludert trimmerne som er registrert med fullført.

Stian Øvergaard Aarvik løper inn til seier. (Foto : Jan Erik Sandbakk)

Se også forhåndsomtalen tidligere denne uken

MIchelle sørget for tysk seier
Tyske Michelle Maier var en av de største favorittene i La Sportiva Skåla Opp, og innfridde med å vinne løpet opp til Skålavannet 34 sekunder foran årets NM-sølvvinner Anita Iversen Lilleskare. Den tredje pallplassen gikk til italienske Camilla Magliano som var 19 sekunder etter Lilleskare, og som er en motbakkeløper i den absolutte europatoppen.

Sterke løp fikk vi også av May Britt Buer og Karoline Holsen Kyte som var 1:15 og 1:55 etter den tyske vinneren  på de 5,5 kilometerne opp til Skålavatnet. Årets norske mester i motbakkeløp, Eli Anne Dvergsdal, startet også, men måtte bryte løpet.

Anita Iversen Lilleskare på vei mot en sterk 2. plass med utsikt over Loen. Værholdene (vinden) var betydelig tøffere enn hav bildene gir inntrykk av. (Foto: Christian Prestegård)

Camilla Magliano sørget for italiensk pallplass. (Foto: Christian Prestegård)

May Britt Buer ble nummer fire. (Foto: Christian Prestegård)

Karoline Holsen Kyte ble nummer fem. (Foto: Christian Prestegård)

Anne Nevin ble nummer 6, vant K45-49. (Foto: Christian Prestegård)

20 149 Marit Stuhaug NOR Tambarskjelvar 1:04:17

De to raskeste på vei opp Skålafjellet. (Foto: Christian Prestegård)

Øvregaard Aarvik og Skarsholt sikret dobbelt norsk
Årets NM-vinner Stian Øvergaard Aarvik fra Kalandseeidet kan vel snart kalles Norges motbakkekonge, etter at han sikret seg en ny seier og mange sterke skalper i Skåla Opp. Det var ikke veldig overraskende selv i et sterkt felt med mange meritterte løpere.

Derimot var det overraskende og imponerende at NM-sølvvinnner Håkon Skarsholt (Johan Bugge vant NM, Øvregaard Aarvik vant U23 men var raskest) fra Andebu IL skulle løpe inn til 2. plass, bare 7 sekunder bak Øvergaard Aarvik. I NM-løppa som var mye kortere var han 41 sekunder etter, nå var differansen betydelig mindre, og bak han på resultatlista er det mange sterke løpere.

Beste utlending ble den unge sterke franskmannen Johann Baujard (21), men han var hele 29 sekunder etter Skarsholt. På fjerdeplass fulgte rekordholder Ahmet Arslan fra Tyrkia, som nok uansett ikke ville satt løyperekord til toppen i dag.

Øyvind Heiberg Sundby var tredje best av de norske, med den nye  Stoltzekongen Thorbjørn Ludvigsen på plassen bak. På forhånd stilte vi spørsmål om Weldu Negash Gebretsadik kunne true løyperekorden. Han vant jo Birkebeinerløpet for 5. gang - på ny rekordtid tidligere i år og ikke minst Viking Challenge opp til Gaustatoppen, også der på ny rekord. Det er helt klart at 8. plassen og 5 minutter etter vinneren ikke er representativt for hans styrke, her satt nok EM-maraton (brøt) for en uke siden i bena fortsatt.

Franske Johan Baujard var beste utlendijg på 3. plass. (Foto: Christian Prestegård)

Ahmed Arslan fikk ikke prøvd seg på løyperekorden, men kunne heller ikke true de aller beste i dag. (Foto: Christian Prestegård)

Øyvind Heiberg Sundby løp inn til 5. plass. (Foto: Christian Prestegård)

Thorbjørn Thorsen Ludvigsen kom opp til 6. plass, men det spørs likevel om noen kan tukte han i Stoltzekleiven senere i år. Det er jo rene sprinten i forhold til Skåla Opp. (Foto: Christian Prestegård)

Vi lar oss fortsatt imponere av vossingen Kristen Skjeldal som var 14. mann på toppen og selvsagt vinner av M50-54. (Foto: Christian Prestegård)