Löplabbets Ribbemaraton er julas (eller kanskje årets) hyggeligste løpetur. Det er en offisiell maraton, men den mangler jaget etter personlige rekorder og "andres skalp". Det viktigste er å ha en fin løpetur, bruke den tida vi trenger og bli kjent med nye løpere. Det er viktigere å holde praten gående enn å holde pulsen oppe!

I år arrangeres Ribbemaraton for 11. gang, og løypa går mellom Löplabbets butikker i Sandvika (Claude Monets Allé 24) og på Ski (Ski Storsenter). I Ribbemaraton er det en blanding av maratondebutanter og mer erfarne løpere. Her samles de som enten trenger litt mer tid til å fullføre distansen og de som rett og slett har lyst til å kose seg så lenge som mulig. Her blir du tatt vare på og loset fra start til mål.

2015: Vinteren kom med Ribbemaraton (snø)
2016: Rekordmange (172) fullførte Ribbemaraton Sandvika-Ski (barmark)
2017: På glattisen i Ribbemaraton Sandvika - Ski (is)
 

Video fra løpet i 2016 (foto: Bjørn Hytjanstorp):

Først ser dere deltagerne på strandstien ved Vækerø. Deretter rett ved Sportsplassen holdeplass på Bekkelaget (ca. halvveis).


Info fra arrangøren:
Det koster minimum 150 kroner å delta. Startavgiften til Ribbemaraton går alltid til Kirkens Bymisjon. Link til påmelding helt nederst. Skulle du ikke kunne løpe så tilbakebetaler vi ikke disse pengene. De blir å se på som en del av ditt bidrag til en gruppe som ikke har anledning til hverken å løpe langt eller overspise i jula. Løpet er ment som et sosialt og uformellt arrangement så selvforskyning er regelen her. Pakk mat og drikke i sekken og bruk kiosker og bensinstasjoner langs ruta for å fylle på med det du skulle mangle.

Butikken i Sandvika åpner søndag 27. desember kl. 0730 for at løpere som ønsker det kan handle litt i fred og ro før løpet og fordi de som kommer langveis fra og har dårlig korrespondanse med tog eller buss ikke skal behøve å vente ute. Selve løpet starter kl. 10.00.

Ribbemaraton gir deg mulighet til å løpe et kult "kultløp", som også er et av landets største maratonløp. Du blir garantert kjent med nye hyggelig mennesker, du slipper å løpe julas langtur alene og du støtter en god sak med noen få kroner.

Alle kan sette fra seg en bag/sekk i Sandvika som vi vil få fraktet til Löplabbet Ski. Her kan du legge det du trenger av skift når du kommer fram til Ski. 

Dersom du av en eller annen grunn skulle være nødt til å bryte løpet så er eneste måte å komme i kontakt med baggen som du har sendt til Ski å benytte kollektivtransport. Vi løper parallelt med jernbanen stort sett hele tida så NSB bør kunne få deg til Ski dersom beina eller hodet sviker. Vi har ingen service der vi henter "strandede" løpere. 

Nøyaktig rute blir lagt ut på facebookgruppa "Löplabbets Maratonkarusell" nærmere jul, men det er mange som har løpt Ribbemaraton tidligere så det er alltid noen å spørre dersom du lurer på veien. Er det meldt snøfri trasee så skal vi merken den så godt det lar seg gjøre.

Butikkene i Sandvika og Ski vil begge kjøre en generell rabatt til alle som løper på løpsdagen samt at alle vil få et rabattkort som vil gjelde i en begrenset periode i begge butikkene. Vi vil også gi ekstra gode tilbud på noen produkter på løpsdagen. 

Husk; dere er ansvarlig for egen sikkerhet underveis - respekter trafikkregler og vis enda mer hensyn enn dere pleier å vise til både andre myke og harde trafikanter. Vi stiller med en person som løper i baktroppen og sørger for at alle skal komme seg i mål.

Alle påmeldte vil få en informasjonsmail fra løpsleder et par dager før løpet.
Har du noen spørsmål så ta kontakt med John Aslak på Löplabbet i Sandvika.

Påmelding

Starten_IMG_2911.jpg
Fra starten i 2015 - i snøvær. (foto: Heming Leira)