Samuel Tefera er den store favoritten. Han løp på 3.31,04 i Muller Birmingham Indoor sist helg. Der lå han i rygg på den store favoritten, Yomif Kejelcha, og spurta ifra mot slutten. Hicham El Guerroujs 22 år gamle verdensrekord ble slått med 14 hundredeler av 19-åringen fra Etiopia.

Siden Tefera fyller 20 i år, blir ikke tida godkjent som juniorverdensrekord. Den er det Jakob Ingebrigtsen som har, og den ble satt ei uke tidligere, under Nordenkampen i Bærum. Der løp Jakob på 3.36,21, og det er altså over 5 sekunder i forskjell mellom de to verdensrekordene. Sjøl om det så ut til at Jakob hadde mer inne i Nordenkampen, så skal det noe til å utligne så mye på så kort tid. 

Men det er nok ikke bare Samuel Tefera og Jakob Ingebrigtsen som vil ha et ord med i laget. Filip Ingebrigtsen løp i fjor sommer fortere på 1500 m utendørs enn det Jakob gjorde, og Filip vil nok gjerne være både best i familien og best i feltet når startskuddet går i Düsseldorf. Han viste god form med å vinne 3000 meteren på 7.49,73 i Nordenkampen. 

Henrik Ingebrigtsen har hengt litt etter sine yngre brødre på trening denne vinteren, men om overskuddet er kommet tilbake, så vil han nok ha et gir ekstra på plass når det løpes med startnummer på brystet. For han blir det uansett ei veldig fin gjennomkjøring før EM innendørs der han tenker å løpe 3000 m. 

Men det er også andre sterke folk i feltet, bl.a. kenyanerne Bethwel Birgen og Vincent Kibet. Nederlandske Bram Som stiller som hare, og han vil nok sørge for både høy og jevn fart på de første rundene. Det blir meget spennende å se både taktikken til de ulike løperne underveis, og hvem som er sterkest når det hele skal avgjøres mot slutten. 

Det ser ikke ut til at løpet går på noen norsk TV-kanal, men stevnet skal streames på IAAFs Youtube-kanal. 1500 meteren for menn skal gå klokka 20.32. 

Henrik stiller likevel ikke
Det ble tirsdag kveld kjent at Henrik Ingebrigtsen likevel ikke stiller til start i Düsseldorf. TV2 melder at han prioriterer å trene fram mot EM innendørs i stedet. 

– Han er ikke syk, så det er ingenting galt med Henrik. Men han har en totalbelastning som er litt større enn brødrene med familieforøkelse. Så han trener med sikte på å komme i form til EM om to uker, sier Gjert Ingebrigtsen til TV2

Mer om stevnet hos IAAF

Heimesida til PSD Bank Leichtathletik Meeting Düsseldorf 2019

Startliste_1500_m.jpg