Det er Arve Haugland og Martin Hauge-Nilsen som arrangerer dette noe annerledes hinderløpkonsept, med god hjelp fra lokalsamfunnet. I disse tider der klima og miljø er viktig, har de laget et hinderløp som baserer seg på de hindrene naturen byr på. Det benyttes kreativt steingarder, bekker, diker, steinmurer, tømmerstokker og steiner. Det er også andre morsomme hinder som bøndene i området har stilt opp med.

Arrangørene Haugland og Hauge-Nilsen er særs takknemlig for all hjelp av naboer, grunneiere, lokale firma og dugnadsånden i Follestaddalen. «Uten denne hjelpen hadde vi ikke klart å arrangere et så stort mosjonsløp», uttaler de.

For alle
Hinderløpet «Over Stokk og Stein» er laget for alle. Eldste deltaker i fjor var 68 år og yngste 3 år. Haugland forteller at løpet treffer et bredt publikum og at det er nok en av suksessfaktorene. «Noen tar nok selve løpet mer alvorlig og deltar i konkurranseklassen, men de fleste er med for gøy og være i fysisk aktiv i sammen», ifølge Haugland. Hinderløpet har også i forkant og etterkant av arrangementsdagen, besøk av flere lag, folkehøgskoler, barn og ungdomskoler.

Siden starten for fem år siden har det vært en jevn økning i antall deltakere, noe arrangørene er veldige stolte av.  «Vi har funnet ut at gårdsplassen og arrangementet nok blir best om vi ikke vokser mer i antall deltakere. Vi setter stopp ved 250 til 300 deltakere. Så her er det lurt å melde seg på tidlig for å sikre seg en plass».

Flere starter
Start 1 kl. 11.00 Ungdom og Barn/Familie
Ungdom 12 - 18 år som ønsker å delta på tid, samles i denne starten. Egen premiering etter målgang.
Denne klassen er for de som har lyst til å ha med barn (5-12 år). Vi har egne bærehinder for barna, dersom det er et hinder de ikke klarer, går de bare videre. En runde a` 4,5 km.
Start 2 kl. 11.30 Barn/Familie
Denne klassen er for de som har lyst til å ha med barn (5-12 år). Vi har egne bærehinder for barna, dersom det er et hinder de ikke klarer, går de bare videre. En runde a` 4,5 km.
Start 3 kl. 13.00 Mosjon
De som har lyst på en artig fysisk utfordring. En runde a` 4,5 km.
Start 4 kl. 14.15. Konkurranse:
For de som vil konkurrere og har dårlig tid.
PS! To runder a` 4,5 km = 9 km.

Sosialt og publikumsvennlig
Det blir kiosksalg og speaker i målområdet. Løypa er publikumsvennlig og mange av hindrene er plassert slik at publikum har god oversikt. De håper spesielt på at mange barn og ungdommer melder seg på. De kan love en opplevelse man aldri kommer til å glemme, som i høst vil bli det store samtaleemne rundt middagsbordene. Arrangøren påpeker avslutningsvis at de er et av de få løpene i Norge med flest kvinnelige deltakere. Over 60 % av alle deltakere er kvinner.

 

Nyheter i år
Det er laget nye hinder siden i fjor og et av de blir en overraskelse. 
Påmeldte 2019.

Mer mer info og påmelding - gå inn her.

 

Følg Hinderløpet "Over Stokk og Stein" på facebook og instagram.

Se video der arrangøren forteller mer om løpet og noen av de ulike hindrene er filmet, laget av deltaker i konkurranseklassen, Andris Potass

Her er kondisreportasjen fra arrangementet i 2018.


Sara_Aasen.jpg
Sara Aasen fra Helse Midt-Norge ambulanse roper ut hvor mye hun koser seg. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Slå på bjella. Foto: Martin Hauge-Nilsen
Slå på bjella. Foto: Martin Hauge-Nilsen