På lørdag 17. august går årets utgave av turrittet Voss – Geilo, som er et samarbeid mellom klubbene Bergen CK og Geilo IL. Rittet har en trasé som gir deltakerne en tur gjennom noen av de fineste og barskeste landskapene på vestlandet. Fra starten på Voss går løypen inn til vakre Hardanger og over  Hardangerbroen før rytterne sendes opp Måbødalen som helt klart kan sammenliknes med klatreetapper gjennom alpene i Tour de France, dalen er både vill, bratt og lang. Når rytterne har kommet seg opp til matstasjonen på Dyranut så er de verste stigningene unnagjort og turen går gjennom den langt mer rolige Hardangervidda. Men vinden kan her gjøre også dette strekket til en styrkeprøve.

Voss – Geilo markedsfører seg som et ritt med «lave skuldre» der opplevelsen og mestringsfølelsen er det viktigste. Det blir derfor ikke lagt ut resultatlister etter rittet, men den enkelte kan sjekke sin egen tid. Og med de naturopplevelsene deltakerne får oppleve på sin sykling mot Geilo blir det i hvert fall en sykkeltur av det spektakulære slaget.

Det er nå over 400 påmeldte på årets Voss – Geilo.

Les mer om sykkelrittet Voss - Geilo i rittbladet

 

Norge_Måbødalen._Ruten_Eidfjord_-_Fossli_-_Geilo.jpg
Måbødalen med veien som slynger seg gjennom den stupbratte naturen opp mot Hardangervidda. (Foto: Nasjonalbiblioteket/Wikipedia).