Sportsklubben Herd arrangerte i dag sitt eget løp med start fra sin egen stadion, Moa Amfi Stadion, eller Herdbanen som de fleste kaller den. De fleste som er medlem av Herd driver med fotball, spesielt i de yngre avdelinger. Halvparten av inntektene i løpet gikk til den lokale kreftavdelingen ved Ålesund Sykehus. Mange ansatte ved Sykehuset deltok på løpet.

Arrangøren legger mer vekt på brei deltakelse enn gode prestasjoner. Vi så løpere i alle aldre og i ulike fart. 109 registrerte deltakere var med på det første løpet i fineværet på Moa. Deltakertallet var likt fordelt på de to løypene som hadde lengder på 7,6 km og 5,2 km. Arrangøren lover nytt løp neste år.

Martin Hauge-Nilsen, Kondis og Janne Elin Vatnaland, Spirit Stavanger FIK vant løpet i suveren stil på tidene 30.37 og 31.21.