På den våte og tunge golfbanen i Finland var det norske Ingeborg Østgård fra Ren-Eng IL som løp først over mål i den 4,5 kilometer lange løypen til kvinner junior. Rett bak henne fulgte Runars Andrea Modin Engesæth og ga en dobbel norsk triumf. Finske Natalie Blomqvist tok tredjeplasssen mens Maren og Ina Halle Haugen kom inn til henholdsvis nummer fem og åtte. Totalt holdt dette til en norsk lagseier for de norske juniorjentene.

Ingeborg Østgård er en 16 år gammel skiløper som har gjort gode løp i friidretten denne sesongen, blant annet med UM-gull på 800 meter og hun slo alle i heatet sitt i NM terrengløp i Frognerparken, også de eldre juniorene.

Det var finske Natalie Blomqvist som åpnet sterkest og fikk med seg en gruppe løpere der de norske jentene var godt med. På sisterunden klarte Ingeborg Østgård å dra litt i fra de andre og holdt denne ledelsen inn til mål. Bak henne spurtet Andrea Modin Engesæth inn foran Natalie Blomqvist og sikret dobbelt norsk for de norske juniorjentene.

Det ble også norsk lagseier for det norske laget etter en sterk innsats av alle de fire norske jentene.

(Alle foto: Fredrik Vedvik)

Jenter1.jpg
Starten har gått for kvinner junior og de skal ut på en 4,59 km lang løype på en våt golfbane.

Jenter2.jpg
Her ser vi hele det norske vinnerlaget: Ingeborg Østgård, Maren Halle Haugen, Andrea Modin Engesæth og Ina Halle Haugen.

Jenter6.jpgFinske Natalie Blomqvist tar føringen fra start.

Resultatliste kvinner junior Nordisk Mesterskap Terrengløp

 

Arrangørens resultatlister