Jizerská 50 var det fjerde arrangementet i Visma Ski Classics og det andre Grand Classics-arrangementet i den niende sesongen. Emil Persson, Lager 157 Ski Team og Lina Korsgren, Team Ramudden, vant løpet på 50 km.

Under perfekte vinterforhold var det spennende løp i både herre- og dameklassen.

Det var seks utøvere i den ledende gruppen etter klatrepunktet ved Smutná Louka etter 32,4 km i herreklassen. Ermil Vokuev, Russian Winter Team var først på klatrepunktet etterfulgt av Tord Asle Gjerdalen, Team XPND Fuel of Norway, Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom, Emil Persson, Lager 157 Ski Team, Petter Eliassen, Team Ragde Eiendom og Maxim Vylegshanin, Russian Vinterlag.

Ned mot mål presset Oskar Kardin veldig hardt for å prøve å få en luke til de andre med 4 km igjen. Han gjorde et nytt forsøk med 2 km igjen, men klarte ikke å få den luken han ønsket. Så prøvde Ermil Vokuev med 1 km igjen, men han klarte heller ikke å komme seg unna.

Ned mot målområdet var Tord Asle Gjerdalen foran, men Emil Persson kom med høy fart bakfra og passerte ham med rundt 50 meter igjen, og vant løpet med 0,3 sekunder foran Gjerdalen. Vokuev ble tredje, 0,8 sekunder bak, Eliassen og Vylegshanin like bak på 4. og 5. plass. Kardin falt på vei mot spurten og ble nummer seks.

"Det var et tøft løp med høy fart fra start. Da Eliassen presset hardt mot det andre klatrepunktet, var jeg så nær å miste dem. Jeg kjempet med det jeg hadde igjen i kroppen, og prøvde å spare så mye energi som jeg kunne for sluttspurten, sier Persson.

"Da vi kom til målområdet hadde jeg en veldig god posisjon, og jeg klarte å få en luke på Gjerdalen. En fantastisk dag," fortsetter Persson.

Emil Persson.jpgEmil Persson vinner Jizerská 50. (Foto: arrangøren)

Tord Asle Gjerdalen, Emil Persson and Ermil Vokuev.jpg
Premiepallen for herrer: Tord Asle Gjerdalen, Emil Persson og Ermil Vokuev. (Foto: arrangøren)

I dameklassen var Team Ramuddens Lina Korsgren og Ida Dahl de klart sterkeste skiløperne denne dagen. Duoen stakk av en time ut i løpet og de dro stadig i fra de andre utøverne.

"Det var et veldig bra løp, jeg følte meg fin i kroppen og fikk god hjelp fra lagkameraten min Ida. Hun var så sterk i dag. Det var så gøy å gjøre dette med Ida, sier Lina Korsgren.

"Jeg er veldig fornøyd med løpet. Først trodde jeg at vi ville vente til mennene tok oss igjen, men etter spurten følte jeg meg så sterk og jeg ville bare bli kvitt de andre jentene. Jeg presset hardt, og alle unntatt Lina slapp meg, sier Ida Dahl.

Katerina Smutna, System Bauer Team, ble tredje kvinne, tre minutter og 42 sekunder bak Korsgren og Dahl.

Ida Dahl, Lina Korsgren and Katerina Smutna_2.jpgPremiepallen kvinner: Ida Dahl, Lina Korsgren og Katerina Smutna. (Foto: arrangøren)

Vinnere_Menn.jpg

Vinnere_kvinner.jpg

Status i Visma Ski Classic:

  • Både Emil Persson og Lina Korsgren holder liv i Grand Slam-muligheten med sine seire i dag.
  • Emil Persson og Lina Korsgren er fremdeles i tet i Champion-konkurransen.
  • Emil Persson og Ida Dahl beholder ledelsen i Ungdomskonkurransen,
  • Emil Persson og Jenny Larsson beholder ledelsen i Sprint-konkurransen.
  • Ermil Vokuev og Lina Korsgren beholder ledelsen i Climb-konkurransen.
  • Team Ramudden topper lagkonkurransen, etterfulgt av Lager 157 Ski Team og Russian Winter Team
  • Neste begivenhet i sesong XI er Vasaloppet i Sverige 7. mars 2021.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957