On begynte å operere i Norge allerede første året, og markedet likte de lette løpeskoene på lik linje med markedet i Sveits. Mye har skjedd i løpet av 10 års perioden, og i løpet av de siste årene har On også utviklet sin portefølje fra å være et rent løpesko-merke til også å ha løpeklær og utendørsutstyr i sortimentet. 

On
Foto: On


Det er høye vekstkrav i Norge. Det er bakgrunnen for at On har investert i sitt norske team med å bygge en organisasjon i Oslo.
"Vi har mange spennende ting som ligger foran oss og allerede i 2021 vil vi se On sko på den norske OL troppen som reiser til OL Tokyo i juli og Beijing i februar 2022. Samarbeidet med Norges idrettsforbund ble inngått tilbake i 2016, og vi opplever at interessen for spesiellt løpesko produktene til On er i stor utvikling" 
-Per Gunnar Haugen, Salgsdirektør On Norge.  
 
Teknologi
On`s unike Cloud Tec® teknologi skal forhindre skader ved å gi en myk landing og hard/eksplosiv "push-up". Den består av tre deler; Speedboard, yttersålen og de ulike elementene i Cloud som til sammen skaper en unik løpsopplevelse.
"CloudTec er teknisk sett det eneste dempingssystemet som demper vertikale og horisontale krefter. Ved å arbeide med individuelle hule elementer kan mellomsålen deformeres og dempe kreftene i den nøyaktige vektoren som hver enkelt løper lander med. Det innebærer at CloudTec demper der du trenger det, når du trenger det og i den retningen du trenger det"
-Dina Weisheit, Sports Science Lab at On
 
 
"CloudTec består av forskjellige komponenter som spiller sammen for å skape en unik løpefølelse. En av disse komponentene i Speedboard, en stiv plate (sandwich) i hver av bunnenhetskonstruksjonene. Speedboard er tilpasset hver enkelt persons sko/modell. Hovedfunksjonen er å støtte fotens naturlige rullende bevegelse. Den returnerer energien tilbake til løperen ved "push off" fordi den deformeres når du lander og springer tilbake i sin opprinnelige form når du tar av"
-Dina Weisheit, Sports Science Lab at On. 

Samarbeid med Olympiatoppen
Siden 2015 har On vært offisiell sko sponsor for Norge i OL og Paralympics (sommer og vinter). Som valgt sko partner for det norske OL-laget og idrettsutøvere har On vært med på tette samtaler med ekspertene på NIF og Olympiatoppen med sikte på å få ut det beste potensialet i løperen. 

Sammen for de store øyeblikkene
For fagfolkene i Olympiatoppen er det viktig å samarbeide med partnere som er uredde og tør å utfordre, men samtidig leverer det trygge og stabile der det behøves. Da den gang det 5 år gamle merket On banket på døren i 2015 var det merkets ønske om å utfordre det etablerte, men samtidig lytte med respekt til erfaring, som gjorde at et samarbeid ble inngått. 

Siden har de delt store øyeblikk sammen. Det største var antageligvis når det var tomt for On gullsko etter tidenes største gull rush i OL i PyeongChang i 2018. Til og med internasjonal presse fikk med seg denne "problemstillingen". Sammen for det long run. Kvalitet og utvikling over tid er kjernen i det å skape resultater. Det finnes ingen snarveier. Olympiatoppen lar seg begeistre av hvordan On har bygget sten på sten og i løpet av 10 år blitt et av verdens mest voksende tekniske løpesko merker. 

Miljø
Fokus på miljø og bærekraft er noe vi alle er opptatt av. On og Olympiatoppen gleder seg til å kunne reise til OL i Beijing allerede i februar neste år i en mer bærekraftig sko. Det er både imponerende og vel fortjent at samarbeidspartneren On blir premiert med bransjepriser for sin innsats for miljøet (e.g. ISPO Sustainability Achievement Awards). Det både kjennes -og er bra. Dette er verdier som olympiatoppen deler med sin samarbeidspartner On. 
 
"Sammen om de store prestasjonene" er Olympiatoppens filosofi. Våre partnere er også inkludert i dette "sammen". Olympiatoppen ønsker å bidra til utvikling hos våre samarbeidspartnere, og vi ønsker at våre partnere skal stimulere til utvikling i Olympiatoppen. On er en slik partner. De er i front i utvikling og innovasjon internasjonalt innenfor det tekniske segmentet av sko. On har også tatt en ledende rolle i å utvikle bærekraftige produkter. Kravene til bærekraft kommer til å være en premiss for oss alle framover. Dette, sammen med et aktivt forhold til utvikling og innovasjon, vil være helt avgjørende for å være ledende innen eget fagfelt over tid. On har vært partner i en periode med eventyrlige resultater for norsk toppidrett. Tilfeldig? Det passer uansett som " fot i sko" med
kulturtrekk både i Olympiatoppen og On"
- Tore Øvrebø - toppidrettssjef Olympiatoppen. 
 
Veien videre
Gjennom et nøye valgt ekspertgruppe har On utviklet 3 historier: 
1. hvordan velge de riktige løpeskoene, Lars Haugvad, Fysioterapeut
2. Hvordan unngå skader, Vibeke Røstad, Fysioterapeut
3. Hvordan komme i god løpeform, Ida Siobhan Svendsen, utholdenhetstrener.
 
ekspertene
Foto: Eivind Lea by On
 
Dette ekspertpanelet vil dele sine råd om løping for nybegynneren og den mer rutinerte løperen. On vil dele innhold gjennom ulike plattformer inkludert Sport 1 og Anton Sport. Du kan se frem til kategorier som å velge de riktige løpeskoene, teknikker for å unngå løpeskader, hvordan komme i bedre løpeform samt psykologi innenfor trening og konkurranser. Følg med videre! 
 
logo on