Danskene var kreative og starta noe nytt også da de arrangerte VM i halvmaraton i 2014. Den gangen bestod nyskapningen i å lage et stort mosjonsløp i samme løypa rett etter at eliteløperne hadde starta. Siden har dette blitt tradisjon. I Cardiff for to år siden var det også innlagt masseløp, og det vil det også være når VM halvmaraton går i Valencia om drøye to uker

Nå tar danskene også og legger løp og stafett for mosjonister inn som en del av VM terrengløp. I tillegg ønsker de å være nyskapende når det gjelder løypetraseen. Onsdag 7. mars deltok tidligere verdensmester i terrengløp, Annette Sergant-Petit fra Frankrike, i en gjennomløping av traseen sammen med gode danske terrengløpere. Løypa består av 2 kilometers-runder med 75 høydemeter stigning/fall per runde. Underlaget er gras og skogsbunn med utfordringer som sanddyner, gjørmeområder - og taket på Mosegaard Museum. 

- Jeg likte løypa veldig godt. Det er en skikkelig terrengløype med mange bakker både opp og ned, og den er veldig intens med svinger som gjør at en må være konsentrert hele tida. Det er fint lite hvile å få. Taket er brilliant siden det mikser kultur og sport. Å være på taket av kulturen er et godt symbol og en interessant måte å lage en slik event på. Etter å ha løpt rundt løypa i dag, er jeg faktisk blitt motivert til å melde meg på mosjonsløpet, fortalte Annette Sergant-Petit idet hun gikk ned fra museumstaket. 

Påmeldinga til massearrengementet åpner 4. april. Så vil det være god tid til å trene fram til VM-arrangementet 30. mars 2019. 

VM_terreng_velkommen__070318_FOTOGRAF_LONE_DYBDAL.jpg
Tidligere verdensmester i terrengløp, Anette Sergent-Petit, og IAAFs tekniske delegerte, Luis Saladie, ønsker løpere fra hele verden velkommen til Danmark. I bakgrunnen ser vi Moesgaard Museum som det skal løpes over. (Foto: Lone Dybdal)