Mens den norske troppen til U18-EM som begynner i dag, bestod av 35 utøvere, er det totalt  bare ti utøvere som er tatt ut til U20-VM, til tross for at mesterskapet går i vårt naboland Finland. En av grunnene til at troppen ikke er større, er at det norske friidrettsforbundet har stramma inn IAAFs krav. 

To av de som ikke klarte det særnorske kravet, men var godt under det internasjonale ble likevel tatt ut. Det var Simen Halle Haugen som løper 5000 m, og Sanne Njaastad som er tatt ut på 800 m. 

Den store norske stjernen i troppen er Jakob Ingebrigtsen som er påmeldt både 1500 m og 5000 m. Men Sandnes-gutten møter meget sterke afrikanske løpere, og det blir slettes ikke bare å dra østover og hente medaljer. Det er i hvert fall pappa og trener Gjert Ingebrigtsen klar på:

- Av en eller annen grunn er juniorene fra Afrika på høyde med de afrikanske seniorene, så det er ikke noen veldig stor forskjell på det. I et junior-VM er nivået nesten like høyt som i en senior-EM, har Ingebrigtsen senior uttalt til NRK

En av stjernene Jakob Ingebrigtsen vil møte på 5000 m, er etiopiske Samuel Barega som i kveld møter Jakobs bror Henrik på 5000 meteren i Diamond League i Lausanne. Barega er så god at han godt kan vinne Diamond League-feltet, og da sier det seg sjøl at det ikke vil være noen lett oppgave for Jakob å henge på han i junior-VM. 

Gjert Ingebrigtsen har fått med en utøver i tillegg  til sønnen til junior-VM. Det er Camilla Ziesler som løper 1500 m. Det gjør også Nesbyens Sondre Juven.

 

Jenter Klubb Distanse Trener
Camilla Ziesler Sandnes IL 1500 meter Gjert Ingebrigtsen
Sanne Njaastad SK Vidar 800 meter Mariusz Wozniak / Toril Hatling Schønning
       
Gutter Klubb Distanse Trener
Jakob Ingebrigtsen Sandnes IL 1500 meter og 5000 meter Gjert Ingebrigtsen
Sondre Juven Nesbyen IL 1500 meter Magnus Lindahl
Simen Halle Haugen Runar IL 5000 meter Gunhild Halle Haugen 



Hele det norske laget 

Alt om U20-VM hos IAAF

IMG_0724_fix_640.jpgCamilla Zielser er en av to Sandnes-utøvere som skal løpe 1500 m i junior-VM. (Foto: Arne Dag Myking)