Det var under OL i London at Taoufik Makhloufi virkelig slo gjennom med gull på 1500 m. I Rio-OL klarte han kunststykket å ta sølv på både 800 og 1500 m. Etter det har karrieren vært mer variabel, men han har hatt en egen evne til å komme i form til mesterskap, noe vi også så under VM i Doha i fjor der han sikra seg sølvet på 1500 m, bak suverene Timothy Cheruiyot. 

Denne evnen til å komme i form på kort tid har gjort at mange har mistenkt Makhloufi for ikke å ha hatt bare rent mjøl i posen, men han har aldri avlagt noen positiv dopingprøve, og på mange måter har han framstått som en skikkelig gladgutt, smilende og avslappa på både startstreken og etter målgang. 

I går kunne imidlertid Inside The Games rapportere om at franske myndigheter har satt i gang en dopingundersøkelse mot Makhloufi etter at det var funnet en bag med sprøyter og produkter som kan injiseres, ved det franske senteret for toppidrett. Bagen skal også ha inneholdt dokumenter som tilhører den algeriske løpestjernen som har trent regelmessig ved senteret, men som i den seinere tida har oppholdt seg i Afrika, først i Sør-Afrika der han ble sittende koronafast, og nå i heimlandet Algerie.  

Foreløpig har ikke Makhloufi kommentert saken, og det gjenstår å se hva konklusjonen blir av den undersøkelsen som myndighetene i Frankrike har satt i gang. Med tanke på at ingenting skjedde da Genzebe Dibabas trener, Jama Aden, ble tatt på fersken med dopingpreparater på hotellet der han og treningsgruppa bodde, er det antakelig liten sjanse for at Makhloufi vil bli dømt for dette. Fram mot London-OL, der Taoufik Makhloufi var så suveren, ble han for øvrig trent av nettopp Jama Aden. Det har i seg sjøl vært en grunn til at algerieren har hatt dopingmistanker hengende over seg. 

1500-heat3-makhloufi-souleiman_50D6638.jpg
Taoufik Makhloufi har alltid vært en utprega mesterskapsløper. Her ser vi han under forsøket på 1500 meteren i VM i Doha. (Foto: Bjørn Johannessen) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957