yfastgubbe.jpg- Vegprosjektet Ryfastsambandet får stor interesse fra inn- og utland med mange som vil besøke oss, både faglig og media, sier prosjektleder Gunnar Eiterjord til kondis.no. At vi kom i kontakt med han er fordi samme mann også er initiativtager og primus motor for Ryfastløpet som arrangere 5. oktober neste år.

Infoside Ryfast | Statens Vegvesen

Gunnar EiterjordGunnar Eiterjord (54) har 47 års bakgrunn som friidretts- og langrennsløper og er fremdeles aktiv som veteran. For noen år siden gikk han og en kamerat Norge på langs med rulleski (34 dager). Han er også en ressursperson i IL Skjalg som er en av arrangørene av Ryfastløpet.

 - Som prosjektleder for dette prosjektet som er et av landets største vegprosjekter syntes jeg det var kjekt i avslutningsfasen både å kunne lage et spenstig, sportslig arrangement før tunnelene blir åpnet for trafikk mot slutten av 2019. Og ikke minst å gi de aktive idrettslagene i området som driver med barne- og ungdomsarbeid en måte å tjene noen kroner på i ei tid der sponsoravtaler sitter langt inne, sier Eiterjiord.

- For øvrig kan jeg si at jeg har en kjekk og sporty gjeng med prosjektmedarbeidere der vi bl. a. stiller eget Holmenkollstafettlag hvert år og der folk til daglig er flink å bruke både joggesko og sykkel, sier den spreke prosjektlederen.

Bildet kan inneholde: bro og utendørs
Bildet er fra fjellhallen, halvvegs i Ryfylketunnelen.


Halvmaraton, barneløp og rulleskimotbakkeløp

Ryfastløpet (1280x572).jpg

Ryfastløpet blir en spesiell men tøff halvmaraton med ca 400 høydemeter opp og ned. I tillegg blir det korte barneløyper ved både start- og målpunktet samt rulleskiløp fra dypeste punkt i Ryfylketunnelen (292 muh) og opp til mål på Solbakk i Strand kommune. Start blir fra Mosvannsparken 500 meter fra Vågen i Stavanger.

Allerede kort tid etter at arrangementet facebookside ble åpnet er det 725 som har sagt at de skal dit og 3800 som har sagt at de er interessert. Arrangører er Staal Jørpeland IL, Midtbygdens IL og IL Skjalg i samarbeid med Statens vegvesen.

Påmeldingen åpner 1. desember.

- Målet er å få 5000 deltakere – et ambisiøst mål, men det tror jeg faktisk kan gå med den interessen vi ser allerede ei uke etter at den første info om arrangementet kom ut sier Gunnar Eiterjord. Han er naturligvis stolt av både prosjektet og det kommende løpet gjennom det som blir verdens første undersjøiske halvmaraton.


En av flere lysinstallasjoner i tunnelen. (Foto: Statens Vegvesen | Øyvind Ellingsen)

Flyer - Ryfastløpet.jpg