Klart for Eikefjord Maraton

Løpet blir arrangert for andre gang på Storebru i Sogn og Fjordane lørdag 09. september, og inngår årets utgave av INC Eikefjord Løpskarusell. Dette er det fjerde av fem løp i årets løpskarusell, der deltakelse i tre av fem løp kvalifiserer til karusellpremie for 2017.

Løypa på Storebru er kontrollmålt og rask, og på Eikefjord Maraton i fjor satte flere løpere personlig rekord eller årsbeste på den distansen de løpte. Her er fjorårets resultater.
 

Maraton - deltakerne.jpg
Deltakerne på maratondistansen i fjorårets utgave av Eikefjord Maraton. Vinner Helge Hafsås, Olden IL i midten. (Foto: André Høyset)


Arrangøren håper på deltakerrekord
Løpskarusellen har hatt en fin økning i antall deltakere siden starten i fjor høst, og arrangøren har forventninger om god deltakelse i løpet 9. september. Det har i lengre tid vært arrangert relativt få landeveisløp i Sunnfjord, og det er tydelig at flere løpere her i distriktet nå har fått øynene opp for denne løpskarusellen. Derfor kan kanskje milepælen med 100 deltakere bli nådd for første gang under årets Eikefjord Maraton.

Vil noen kvinner løpe maraton denne gang?
Maraton i kvinneklassen er nå den eneste distansen uten en registrert løyperekord, siden ingen damer stilte til start på den lengste distansen under fjorårets Eikefjord Maraton. Det er hardt for alle å løpe 42,2 km, men er treningsgrunnlaget godt, så er dette en fullt gjennomførbar distanse for mange.

Starttider
Maratonløperne er som vanlig først ut med start kl. 11.00. Barneløpet starter kl. 12.00, mosjonsklassen kl. 12.30, mens de øvrige konkurranseklassene (halvmaraton, 10 km og 5 km) har start kl. 13.00. Det blir servert vann, frukt og saft til alle etter løpet. I tillegg er kiosken på Samlingsheimen på Storebru åpen, så her kan man kjøpe kaffe, få seg noe å bite i, og oppholde seg både før og etter løpet.
 

Start 5 km, 10 km og halvm.-2.jpg
Løperne før start på halvmaraton, 10 km og 5 km under Eikefjord Maraton 2016. (Foto: Charlotte Grane)
 

Øvrig informasjon:
 

Reportasje fra Eikefjord Maraton 2016

Internettsiden INC Eikefjord Løpskarusell

Eikefjord Maraton på terminlisten til Kondis