Begge var enige om at mesterskapet i Skopje var en god erfaring å ta med seg videre. Nå håper begge at det kommer flere muligheter å få delta i mestersakp i fjelløping også.

Eli Anne Dvergsdal ble best av de norske. Hun var gjennom hele løpet med på å kjempe om medalje. Til slutt ble det den litt "sure" 4. plassen på jenten som har vunnet nesten alt hun har stilt opp på i år.

3a.jpg
Eli Anne Dvergsdal under årets EM i Skopje. Foto : Torun Øvergaard Aarvik

- Det var veldig kjekt å  endelig få muligheten til å delta i opp/ned-mesterskap. Vi viser at vi kan hevde oss der også, og eg håpar forbundet vil sende oss til desse mesterskapene også seinare. Motbakkeløping er fantastisk kjekt, nedoverløping var heilt rått, her fekk vi begge deler!

- Løypa var ganske teknisk og bratt, så vi fekk bryne oss både opp og ned. Eg låg som nr. 1 til 6 gjennom heile løpet, og kjempa alt eg kunne om medalje. Plasseringsmessig varierte det litt gjennom løpet sidan det var ulikt kven som var sterkast opp og ned, og vi løp to runder. Dermed var det spenning heilt til siste slutt.

- Tempoet ned den tekniske stien var høgt, og det tyngste var nok å starte oppover igjen etter første nedoverløping. Denne typen løp var ei ny erfaring for alle oss norske, og vi tar med erfaringa til forhåpentligvis liknande mesterskap seinare. Eg tok ut alt eg hadde og kom i mål som nummer 4, 5 sekund bak bronsen. Håpa på medalje, og det er sjølvsagt bittert å vere så nær. Er veldig fornøgd med å vere med heilt i toppen i EM, og med å sjå at på ein dag med optimal dagsform og forhold er internasjonal medalje innen rekkevidde.

- Det var meget varmt og høg luftfuktighet, og det kunne nok vore gunstig å vera i eit slikt klima ei vekes tid før mesterskapet for å venne kroppen til dette.

- Vil rose alle i den norske troppen for solid innsats og samhold, både av løparar og lagleiarar.

- Ellers er det jo interessant å sjå at for å bli europamester måtte eg løpt raskare enn Norges nest beste mann, Torstein Tengsareid, altså inn til ei tid blant dei 25 beste mennene i Europa. Kvinner senior og menn senior sprang samme løype, og vinnar Maude Mathys som vann, hadde samme tid som Torstein, og sprang umenneskelig fort.

Også Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist var fornøyd. I likhet med Eli Anne var det overgangen fra utfor til motbakke som var mest utfordrende.


1a.jpgStian Øvergaard Aarvik under årets EM. Foto : Torun Øvergaard Aarvik

- Greit fornøyd med 15. plassen. Hang med i tetgruppen på 4 etter første stigning. Beina kjentes bra og det kostet veldig lite å følge. I utforbakken måtte jeg slippe de litt, halvveis hadde jeg 16 sek opp til 1&2 og 10 sek opp til 3. Når vi skulle gå løs på bakken for 2. gang hadde muskulaturen min fått for mye juling etter å ha prøvd å følge i utforbakken. Klappet derfor litt sammen på runde to og tapte mye tid og plasser.

- Jeg er veldig god opp og flatt, og brukbar ned. Men sliter veldig med overgangen fra utfor til oppover igjen. Tar med meg en god erfaring og det at jeg ikke har styrke til å følge de beste seniorene i europa enda.


Kondisreportasje EM-Fjelløp
2017 : Eli Anne Dvergsdal med 4. plass i EM fjelløp