På Rena var jeg svært spent, men gledet meg også til å komme i gang med turen over til Lillehammer. Kjente at kroppen var pigg og at jeg hadde gjort forberedelsene mine godt. Grunnet manglende seeding på sykkel skulle jeg starte i pulje 9, men var ikke stresset over at jeg skulle bli kjørende alene. Basert på tidligere erfaringer er det alltid noen bedre ryttere enn deg uansett hvilken pulje du starter i.

Dessverre var jeg alt for sent inn i startslusen, og jeg måtte stille opp bakerst i puljen. Dette medførte at jeg virkelig måtte jobbe for å komme meg frem til fronten av pulja.  Var litt bekymret for at jeg hadde brent av mye krutt på å kjøre meg opp, men ved passering Skramstad føltes bena fortsatt gode.

Fra Skramstad fikk jeg en billig reise over til Kvarstad. Jeg hadde sittet i en bra gruppe og vært svært bevist på å spare krefter og ikke minst ta til meg rikelig med næring underveis.

Ved Rosinbakken som jeg hadde hørt så mye om, var beina fortsatt gode og jeg bestemte meg for å kjøre fra gruppa. Vi langrennsløpere liker jo som kjent motbakker, så planen funket fint og på toppen hadde jeg tatt igjen en gruppe på ca. 7 mann.  

I gruppa satt blant annet en kompis av meg og sammen fikk vi opp bra fart på syklene ned til Lillehammer. I mål klokket jeg inn på tiden 03:19:38, som jeg er ganske fornøyd med. Særlig med tanke på at jeg er ganske fersk på lange sykkelritt.

Var selvfølgelig veldig spent på hvordan det hadde gått i kampen om sammenlagtseieren, og etter en stund fikk jeg beskjed om at jeg hadde vunnet birkebeinertrippelen i klassen i M17 og at den tidligere lederen måttet bryte etter en stygg velt ned fra Sjusjøen.  

Visste jo at uhell kan skje, og har fått høre at det er en del av gamet, men selvfølgelig ikke noe hyggelig å høre. Heldigvis går det bra med han og kommer til å være i trening igjen om ikke lenge

Avslutningsvis vil jeg si at sykling er noe jeg virkelig kommer til å gjøre mer av i framtiden. Spesielt de siste måneden har jeg fått øynene opp for hvor gøy det er å sykle og ikke minst hvor bra det lar seg kombinere med langrennstrening. Det er ikke uten grunn at flere av Norges beste skiløpere i flere aldersklasser også presterer svært godt på sykkelen.  Jeg vil også takke Briken for svært bra arrangement og ser frem til neste års konkurranser. Takk for meg!