Selv om været ikke var helt av det innbydende slaget, var det mange som hadde funnet veien til startstreken på Ørasprinten en småkjølig og fuktig onsdagskveld i april.

Med totalt 172 på startstreken, hvorav 46 i konkurranseklassen, sier arrangørene seg meget fornøyd! Og at det var nesten 70 deltakere under 12 år, viser at det gror godt også nedover i de yngre aldersklassene. Det er veldig lovende for fremtiden!

Løypa var av det lettløpte slaget med lite bakker og lange rettstrekninger. 5 km besto av to runder og en 2.5 km runde og var kontrollmålt av Kondis.

Arrangementet var lagt opp til å være veldig familievennlig hvor de aller minste løperne løp 350 m og løperne mellom 7-12 år løp 600 m. De fikk følge av Supermann som ekstra motivator.

I trimklassen var det "hemmelig idealtid", så her hadde alle like vinnersjanser. Og som et ekstra tilbud var det også mulig å delta som stafettlag, hvor løypa var delt opp i fire etapper.

Strindheim hadde på forhånd meldt sin ankomst til Ørasprinten i sosiale media, og håpet med det å få mange løpere til start for å skape et raskt felt. Og de fulgte opp med å tapetsere pallen ved å innta de tre beste plassene samt å ha 6 løpere inne blant de 9 raskeste i herreklassen.

Tre løpere kom i mål på under 15 minutter, alle fra Strindheim. Raskest av dem var Trond Einar Pedersli, som krysset mållinjen på 14.47 rett foran Trond Ørjan Eide og Mats Bjørgum, som løp i mål henholdsvis to og syv sekunder bak.

i dameklassen ble det en suveren seier til Namdal-løperen Maria Sagnes Wågan. Med en sluttid på 16.55 var hun over tre og et halv minutt foran neste kvinne, Ingrid Vuttudal fra arrangørklubben Kyrkjsæterøra..