Den relativt spissa elitegruppa rommer seks menn og fire kvinner. Hedda Hynne og Karoline Bjerkeli Grøvdal er de to kvinnelige distanseløperne som er funnet gode nok, mens Sondre Nordstad Moen, Filip og Henrik Ingebrigtsen er de tre mennene. I tillegg er kappgjengeren Håvard Haukenes tatt ut. 

Om en også regner 400 m hekk som kondisjonsøvelse, må vi i tillegg ta med Karsten Warholm og Amalie Iuel. De to siste er korthekkløper Isabelle Pedersen og diskoskaster Svein Martin Skagestad. 

- Utøverne i «Team Tokyo» er de vi per i dag ser på som våre største satsingsprofiler frem mot de neste olympiske leker. På veien dit har vi også verdensmesterskap og europamesterskap som viktige delmål, uttaler toppidrettssjef Håvard Tjørhom i en pressemelding fra Friidrettsforbundet.

- Vi er glade for at vi kan være med på å gi disse utøverne bedre rammebetingelser i sin satsing. Uttaket er imidlertid ikke statisk og endelig med tanke på årene som kommer. Vi vil jo naturligvis vurdere kandidater hvert år fremover – også i kraft av hvilke økonomiske ressurser vi har, sier Tjørhom.

Team Berlin
Samtidig lanseres også ei større gruppe av de nest beste under navnet Team Berlin. 

- «Team Berlin» vil være en annen elitegruppe. Det er i dag ikke satt av økonomiske midler til denne gruppen, men dersom vi får landet avtaler, vil økonomisk støtte til disse utøverne skje gjennom det etablerte miljøet utøveren har i klubben. Utøvere i denne gruppen vil få mulighet til å kvalifisere seg inn i «Team Tokyo» etter gode resultater i London-VM 2017 eller Berlin-EM 2018, forteller Håvard Tjørhom. 

Gruppa omfatter 22 utøvere, og 6 av dem er mellom- eller langdistanseløpere: 

Ingvill Måkestad Bovim, IK Tjalve (Knut Jæger Hansen)
Trine Mjåland, Kristiansand IF Friidrett (Øystein Sylta)
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL  (Gjert Ingebrigtsen)
Yngvild Elvemo, SK Vidar (Thomas Lewandowski)
Ingeborg Løvnes, SK Vidar (Dave Smith)
Snorre Holtan Løken, IL Tjalve (Knut Kvalheim)


Mer om uttaket hos friidrett.no

Intervju om uttaket med Hedda Hynnes trener, Erik Sakshaug, i Adressa

Sondre_Nordstad_Moen_vid_620_AZ3T5423.jpg
For Kondis, som opprinnelig het Den Norske Maratonklubb, er det gledelig at det igjen er en maratonløper med i elitelaget til Norges Friidrettsforbund. Her ser vi Sondre Nordstad Moen under EM terrengløp. (Foto: Kjell Vigestad)