Sist helg var det Pac 12-mesterskap i Tuscon Arizona. Det er regna for å være den tøffeste divisjon 1-konferansen i USA, og fire av landets ti beste lag var med. Ferdinand Kvan Edmans universitet, UCLA, gjorde sitt beste mesterskap siden 1996 og kom på tredjeplass. Blant annet slo de forhåndsfavoritten Oregon for første gang på 30 år.

Individuelt gjorde Ferdinand et sterkt løp og ble bestemann på laget med en femteplass. Løpet ble vunnet av Oregons Edward Cheserek, som de siste åra har vært den klart beste studentløperen på både bane og i terrenget. På bane har han så gode perser som 13.18 på 5000 m og 3.36 på 1500 m. Nå var Kvan Edman knappe 20 sekunder bak i det 8 km lange terrengløpet.

- Sjøl om terrengløpssesongen først og fremst er trening for meg, så betyr dette mye for sjøltilliten, fortalte Kvan Edman i et intervju med runnersspace.com etter løpet.

Ferdinand Kvan Edman åpna terrengløpssesongen med å bli nummer åtte i massemønstringen Roy Griak XC Invitational i Minneapolis Minnesota den 24. september. Så fulgte han fint opp med å bli nummer ti i Nuttycombe Wisconsin XC Invitational 14. oktober. I de to løpene var han henholdsvis 14 og 10 sekunder bak vinneren.

Ferdinand som i Norge løper for Sturla, kommer tilbake til Norge i desember, og planen er for en periode å satse for fullt på løpinga. Det blir spennende å følge han videre.