Kondis1705_350.jpgRagnhild Kvarberg Hjelle har løpt og løpt på høyt nivå storparten av sitt 36-årige liv. Hun har deltatt i både VM og EM og har ni NM-gull på 800 m, 1500 m og terrengløp. De seinere åra har hun konkurrert på lengre distanser, og i vår vant hun Sentrumsløpet.

Kondis har møtt henne på heimebane i Åsgårdsstrand der hun bor sammen med mannen Ole Petter Hjelle og deres tre barn på halvannet, fem og åtte år. Hvordan får hun kabalen til å gå opp med jobb, trening og familieliv? Hvordan trener hun for å holde nivået så godt som hun gjør? Hvilke ambisjoner har hun framover? Svara og mye mer får du i det sju sider store intervjuet med henne i Kondis.  

Der møter vi også ei anna kvinne i 30-åra som er glad i å løpe. Svenske Frida Södermark liker ultralange løp aller best, og som den eventyreren hun er, reiser hun verden rundt for å utforske nye steder. Og aller helst gjør hun det med joggesko på beina. Hun har vunnet Wings of Life tre år på rad, og dermed får hun gratis deltakelse til et nytt løp i valgfritt land neste år. Det passer henne perfekt, og i år valgte hun Mexico, der hun også vant. Møt den opplevelsesglade og kondisjonssterke svenske dama. 

Vi får også et nytt møte med den trioen vi følger fram mot Oslo Maraton. Jon Ilseng, Caroline Olson og Kundan Verma har satt seg ulike mål ut fra sine egne ambisjoner og forutsetninger. Nå forteller de om hvordan de legger opp treninga i sommerferien for å stille sterkt når høstsesongen kommer. I en fagartikkel om formfall får du også vite hvor mye og hvor fort formen taper seg dersom du velger å ligge på den late sida i sommerferien. 

En fin måte å holde seg i trim sommerstid er å drive med turorientering. Sverre Thune tar oss med ut på postplukk i de store skogene på Ringerike, og det er lov å la seg inspirere. 

Inspirert er Jimmy Vika allerede. Han har bestemt seg for å løpe 20 maratonløp 20 dager på rad - for en god sak. Kondis har snakka med han før han legger ut på sin Norges-turne gjennom alle fylker pluss Svalbard. 

Kanskje kan Jimmy Vika og andre langtravere ta med seg noen tips fra Hilde Gudems artikkel om næringsinntak før og under lange løp. Hva er viktig å tenke på for å unngå å gå tom underveis når løpene blir lange?

Kondis har som vanlig gjennomført grundige tester. Denne gangen har vi blant annet sett på tre forskjellige måter å analysere løpsteknikken på: 
1. Med innebygd elektronikk i Altras nye løpesko.
2. Med SHFT-brikke i sko og midje.
3. Med Garmin-klokkenes analysemulighet gjennom pulsbelte eller brikke
 
Kondis-reportasjen er denne gangen fra Maxi-Race i Annecy i Frankrike. Løpet er like brutalt som det er vakkert, og sjøl topptrente ultraløpere kan få trøbbel med å fullføre. Det gjorde i alle fall Kondis' reporter ...

Som vanlig byr Kondis også på Norge Rundt-sider, kommentarspalter, småstoff og overraskelser. 80 sider med spennende kondisjonsstoff får du som Kondis-medlem levert på trammen denne uka. Og er du ikke allerede Kondis-medlem, så er juli-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra 1999 til 2016 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1705-3.jpg

 

Kondis1705_640.jpgRagnhild Kvarberg Hjelle trives - og løper lett i Åsgårdstrand. (Foto: Bjørn Johannessen)