I fjor ble Flåmsdalenløpet arrangert for første gang. Et svært vellykket arrangement med gode tilbakemeldinger fra deltakerne har gitt arrangøren mersmak. Årets utgave går av stabelen lørdag 26. mai. Løpet går langs vakre Rallarvegen med start på Flåm Brygge og målgang ved Vatnahalsen hotell.

Nordic Ski Team og Aurland IL  arrangerer Flåmsdalenløpet i vakre Flåmsdalen langs Rallarvegen. Det 21 kilometer lange løpet starter ved Flåm brygge ved Fretheim hotell og går opp gjennom frodige Flåmsdalen, forbi vakre Rallarrosa stølsysteri og opp de 21 bratte hårnålsvingene til Vatnahalsen hotell. Løpet skiller seg ut med sin spennende løypeprofil omkranset av vakker natur.

Prosjektleder for løpet Daniel Holm fra Nordic Ski Team ser frem til arrangementshelgen og håper på tidenes løpefest opp vakre Flåmsdalen.

Vi ser frem til å arrangere nok en utgave av Flåmsdalenløpet. Fjorårets arrangement var så vellykket at vi håper enda flere løpere finner veien til oss lørdag 26. mai.

Flåmsdalenløpet er med sine 21 kilometer og 820 høydemeter et spennende tilskudd i løpskalenderen. Det er først og fremst mot mål løperne virkelig skal få testet seg i de 21 hårnålsvingene inn mot Vatnahalsen hotell.

­–I fjor deltok over 70 personer. Så langt ligger vi foran påmeldingen på samme tid i fjor. Dette lover veldig godt. For de yngste familiemedlemmene arrangeres også Familierallar´n med start fra Blomheller stasjon. Dette er en kulturhistorisk vandring uten tid opp til Vatnahalsen. Underveis blir det enkle poster med quiz for de minste.
 

Kondisomtale etter 2017-løpet: Flott debut for Flåmsdalenløpet

IMG_9278.jpg
Gro Jordalen på vei opp hårnålssvingene mot Vatnahalsen i fjorårets løp. Med årets snømengder blir det nok ikke minste vann i fossene i år. (Foto: Oddny Ringheim)
 

–Selvom arrangementet er nokså nytt håper jeg at både mosjonister og eliteløpere har fått øynene opp for Flåmsdalenløpet. Kombinasjonen vakker natur og den tøffe avslutningen opp hårnålsvingene tror jeg appellerer til alle slags løpere, sier Holm.

Arrangøren satser på en aktiv helg på Vatnahalsen. Etter løpet blir det premieutdeling, grilling og underholdning. Nytt i år er også en egen barneparkering, noe som sikrer at enda flere kan løpet halvmaratonløpet. Det settes også opp pengepremier til topp tre totalt i dame- og herreklassen.

Overskudd til Aktiv mot kreft
Flåmsdalenløpet samarbeider tett med stiftelsen Aktiv mot kreft og overskuddet av arrangementet går til etableringen av Pusterom – treningssentre på kreftsykehus.
 

IMG_1635

Harald Solhaug Næss frå SK Vidar var suveren vinnar av herreklassen i fjorårets løp med tida 1.26.54. Elisabeth Angermund-Vik var beste dame på 1:54.00. (Foto: Oddny Ringheim)

 

Andre løp i samme trasé:
Vi legger til at Flåm utvikling arrangerte Rallarløpet i samme trasé i årene 1999-2002. Det var 70, 140 og 187 deltagere de tre første årene, tallene for 2002 finner vi ikke. Den gangen ble løpet arrangert i september, nå er det altså et forsommerløp.

Også et av norges eldste ultraløp, Rallarvegsløpet, starter i Flåm og følger samme løype - men fortsetter videre til Finse (dag 1) og Haugastøl (dag 2). Løpet har vært arrangert siden 2003 og arrangeres i år 21.-22. juli.