Før det braker løs

La oss begynne med det praktiske først: Administrasjonen bak løpet har litt å hente på informasjonen ut i forkant av løpet. Jeg vil anbefale å ta en kikk på for eksempel hjemmesiden til «The Beast» og hvordan de la opp sin informasjonsflyt i ukene før løpet. I dagene før løpet fikk arrangøren problemer med utlevering av startnummer, men det skal sies at de jobbet hardt for å løse dette. Det kom ut informasjon både på mail, mobil og en kunne også hente sitt startnummer i Trolljegerområdet før start.

Beliggenheten for løpet kunne ikke vært bedre og adkomsten var enkel. Ved fremvisning av startnummer ble det gitt 50 % rabatt på Fløibanen. Fra toppen av banen var det godt skiltet opp til startområdet. Her ble en møtt av ulike telt hvor det var naprapat, mulighet for kjøp av klær, og det var gratis sportsdrikk til alle.

Toaletter var det nok av i Fløyenområdet. En hadde også mulighet til å spyle seg ren etter løpet. Det manglet musikk i startområdet, men menneskene som var samlet gjorde opp for det. Latteren satt løst, det var hyggelige gjensyn med gamle kjente og nye bekjentskaper ble skapt.

 

TrolljegerBergen_start.JPG

Start- og målområdet (Foto: Marie Kloster)

 

Start - og løypa

Avviklingen av starten var litt kronglete. Alle einstøinger hadde fått tildelt startgruppe 1, 2 eller 3 - og alle møtte opp samtidig. Puljer på 6 ble sendt ut fortløpende. Dette innebar en del venting for noen. Til neste gang kan det nok være en idé å dele inn i startgrupper som får individuell starttid.

Over 400 deltagere sto klare på startstreken. Det hadde regnet mye natten før løpet, så løypen var veldig glatt. I ulike partier sprang en over «trebroer». Disse ble ekstremt glatte og førte meg seg mange fall. Det var hindervakter ute i løypen, spesielt ved de større hindrene, men det kunne med fordel vært mer vakter i løypen om noen skulle ha skadet seg.

Trolljeger er ikke kjent for å ha de mest avanserte hindrene. De fokuserer heller på samholdet i løypen, og slik var det også i Bergen; løypen var knallhard med mye bakker, glatt og sleipt. Løypen krevde full konsentrasjon og fokus underveis. Ved hindrene kom samholdet løperne mellom spesielt godt frem. Trollstolen er et godt eksempel på dette. Den var plassert midt ute i en myr! Det var ikke enkelt å komme opp, men alle hjalp hverandre og det var mye latter og begeistring fra publikum når deltakerne hoppet ned og sto fast med gjørme til lårene.

Monkeybaren fremsto også som veldig positiv i så måte. Denne var plassert slik at en måtte hoppe opp for å få tak. Til tross for at dette kan være enkelt på en vanlig treningsøkt, blir det en ekstra utfordring å hoppe og ta tak i stengene når man komme i fart og pulsen dundrer i brystet. Her kommer igjen samholdet som Trolljeger vil se i løypen; hjelpen var ikke langt unna!

Løypen var kupert hele tiden og det var mange naturlige hinder i løypen. Det var to drikkestasjoner i løypen med både sportsdrikk og vann.

 

Kondis/Martin Huddart

Den berømte Trollstolen. (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

Det ble en våt affære. (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

Ikke nok å bare krabbe, her skal det slites gjennom myr og gjørme. (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

Hinderoversikt:

1. Over/under hinder
2. Trapp, trapp, trapp
3. Vertikal dekkvegg
4. Liten gjerdekløyver
5. Crawling under nett (i myr)
6. Krype gjennom dekk
7. Liten gjerdekløyver
8. Myr
9. Sandsekk
10. Stor Gjerdekløyver
11. Over/under hinder
12. Double Sternum Checker
13. Opp, opp, opp, opp
14. Dekk hinder (vrengte dekk)
15. Under nett (gjennom bekk og sørpehull)
16. Bakke med naturlige hindringer
17. Vertikal dekkvegg
18. Monkeybar
19. Opp, opp, opp, opp
20. Under gjerdet (vann hinder)
21. Svømmetur
22. Myr, myr, myr
23. Klatregjerde
24. Trollstolen (i myr)
25. Kamo trench (i skikkelig gjørmete myr)
26. Liten gjerdeklyver
27. Over/under
28. Skråvegg
29. Sternum checker
30. Over trommelene
31. Dekkhaug
32. TROLLVEGGEN

 

Kondis/Martin Huddart

Fantastisk møkkete og sleipt. (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

Dream-team! (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

Flere deltok som lag - jaktlag. (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

Aldri se ned! (Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

Når en nærmet seg slutten av løpet kunne en høre speakeren snakke og det var bare å gi på de siste minuttene. I sluttspurten ble en møtt av en veldig glatt skråvegg, en sternum checker, store kabeltønner en måtte komme seg over, balansehinder og til slutt den fryktede Trollveggen. Speakeren gjorde en fantastisk jobb med å motivere deltakerne til å komme over. Mye publikum var samlet ved veggen og heiet deltagerne frem de siste meterne. Så var en endelig i mål og det ble utdelt en tøff og original medalje. En ekstra pluss var at alle deltagerne fikk varm lapskaus etter løpet samt sportsdrikk fra Herbalife Nutrition.

 

Kondis/Martin Huddart

(Foto: Martin Huddart)

 

TrolljegerBergen_deltakereforansponsorvegg.JPG

Fornøyde deltakere etter målgang; Alexander Skålevik, Martin Kistle, Kjell Madland, Deivi Alexander og Marie Kloster. (Foto: Marie Kloster) 

 

TrolljegerBergen_medalje.JPG

Bling! (Foto: Marie Kloster)

 

Resultater

Resultatlistene etter Trolljeger er ikke klar før ca. tre dager etter løpet. Dette oppleves som en svakhet av flere. Jeg håper arrangøren tar det til etterretning og bruker ett annet system neste år, da deltakerne gjerne vil vite tiden sin og se hvor de er på resultatlisten.
 

Distansen

En annen ting er lengden på løpet, noe det kom det klager på ved sist løp også. Deltakere som sprang med klokker, registrerte at det bare var ca 6,7 km, men dette har blitt sjekket opp med Trolljeger som bekrefter at løpet var 8,3 km etter å ha gått løypen med kalibrert GPS.

 

Barneløp

De ble også arrangert løp for barna fra 7 år og oppover.  Jeg så mange stolte barneansikter i målområdet med en vel fortjent medalje rundt halsen. 

Til slutt vil vi takke for Trolljeger for ett kjekt og hardt løp! Vi vil anbefale alle både erfarne og uerfarne løpere til å prøve Trolljegerløpet. Det er en stort sjanse for at dere kommer i mål med både ett stor smil og mestringsfølelse!

 

Stor takk til trolljegerforfattere Marie Kloster og Renate Solheim Lian!

TrolljegerBergen_MarieogRenate.JPG

(Foto: Marie Kloster)

 

Bilder

Flere bilder fra Martin Hubbart kan du finne her

Trolljeger legger ut film, bilder og resultatliste på facebook og sin hjemmeside.