Kondis har fått følgende referat fra arrangøren av randoneløpet Vargfjordtind OPP/NED.

I konkurranseklassen stilte det 6 løpere i kvinneklassen, og 10 i herreklasen. Det var 21 mosjonister påmeldt. Løpere kom fra Narvik, Hammarøya, Kiruna, Rixgrensen, Bodø, Harstad, Bardu og selvsagt fra Kjeldebotn.

Det var 26 løpere som gjennomførte hele løypen på ca 12 km og 1200 høydemeter.

Kaj Sønnichsen, gullkandidat i herreklassen, var den eneste som ikke fikk gjennomført løpet i konkurranseklassen, da han knakk en ski helt i starten.

Førstemann i mål ble Jan Eirik Holen, opprinnelig fra Harstad men nå boende i Narvik. Han sluttførte løpet på 01.24.42, nesten 3 minutter før 2, 3 og 4 plass. De neste plassene ble det derimot dramatikk om. Da det kun skilte løperne 1 sekund og det ble tilnærmet målfoto (se vedlagt bilde) da Idar Heimdal Espe forsøkte å hoppe framfor Andreas Widlund som lå på 2 plass.

Av kvinnene var det Vilde Burhkall som vant, og det bare 10 minutter bak 1 plass herrer. I dameklassen var det ikke like tett, men det kunne blitt meget dramatisk da Burhkall falt ikke langt unna målstreken.

I målområdet var det jevnt og trutt folk innom, hvor det var kaffe, kaker og bålkos. Nærmere 50-60 var innom.

Etter løpet var det premieutdeling på Kaia Kafe i Kjeldebotn. Etter utdelingen ble det kinovisning av filmen Bjørnøya og presentasjon av Fjellfører Håkon Wegge.
Første bygdekino i Kjeldebotn var en suksess med over 60 oppmøte.

Resultater og tider

Forhåndsomtalen

Captured at Vargfjordtind on 13 Apr, 2019 by Timme Ellingjord - Hvitblikk

Captured at Kaia Kafè on 13 Apr, 2019 by Timme Ellingjord - Hvitblikk
Etter løpet var det kinovisning av filmen Bjørnøya og presentasjon av Fjellfører Håkon Wegge. Foto: Timme Ellingjord.

Konsert med Johan Airijoki. Foto: Timme Ellingjord.